RKAVV-spits Remco Overdevest werd net als vorige week tegen DOSKO matchwinner (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).
RKAVV-spits Remco Overdevest werd net als vorige week tegen DOSKO matchwinner (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).

Remco Overdevest & Matthijs Seilberger weer matchwinners

Sport 616 keer gelezen

Vlissingen-RKAVV 2-3

De 3e achtereenvolgende winst stuwt RKAVV verder van de degradatieplekken af. De man in vorm spits Remco Overdevest is de revelatie van na de winterstop. Ervoor was hij vooral bankzitter of geblesseerd. Riemer Bovet (ex-Wilhelmus) en de jonge Peter Lomonaco zijn achterin vaste waarden geworden. Trainer Knoester heeft een collectief weten te smeden met Daan de Blank (v.a. de winterstop terug uit Amerika) als regisseur. "Een knappe overwinning inderdaad tegen één van de betere ploegen uit de hoofdklasse B. We waren een ijzersterk collectief! Vandaar dat ik geen namen ga noemen. De overwinning is afgedwongen door strijd en op wilskracht. Nu is het zaak om zo goed mogelijk te herstellen om tegen koploper Blauw Geel'38 weer te proberen een goed resultaat te behalen."

Deltasport- Forum Sport 1-2

"We wonnen verdiend", zegt trainer Bas Steffens, die de na dit seizoen afscheid nemende Matthijs Seilberger opnieuw matchwinner zag worden. "Een unieke speler die wat extra's brengt. Nee, ik heb hem nog niet overgehaald om er nog een seizoen aan vast te plakken. Dat ga ik ook niet doen, want hij heeft zijn besluit volgens mij al genomen." Er lijkt geen sleet op Seilberger te zitten. "Het gaat nog goed inderdaad, dus op het juiste moment stoppen is ook een kunst." Twee overwinningen na 2 wedstrijden in de 3e periode smaken naar meer. Steffens: "Handhaven blijft onze doelstelling. We werken door omstandigheden met een kleine selectie, maar wel met een spelersgroep waar veel dynamiek in zit. ARC thuis wordt een belangrijke. We kunnen ze 3 punten verder van ons wegzetten. Stiekem naar boven op de ranglijst of naar een periodetitel kijken? Dat doen we nog niet."

GDA-SEV 2-0

De 2e periodekampioen in 3B met o.a. Wesley v. Maren (1-0), André Thibou & Michael Nolet (allen ex-RKAVV) won geflatteerd. Trainer Denis Luhulima: "De trainer van GDA had een gelijkspel ook verdiend gevonden. We hielden ze de 2e helft goed onder druk en hadden moeten scoren. Tegen VELO krijgen we een nieuwe kans op 3 punten." Valentijn Ebbers viel al snel geblesseerd uit met 2 vingers uit de kom. Jeremy Knegtmans, die vorige week onverwachts snel zijn rentree na ruim ¾ seizoen maakte i.v.m. het vroege uitvallen van Jerry Speelberg, ging ook voortijdig naar de kant. Luhulima: "Hij speelde wederom een prima wedstrijd. Onze 3e wisselmogelijkheid Roel Verhagen had al een volledige wedstrijd in het 2e gespeeld."

In de voormalig voetballer van Forum Sport Joey Weijne heeft SEV een nieuwe 2e elftaltrainer gevonden. Door een blessure moest Weijne op jonge leeftijd stoppen met prestatief voetbal en werd hij trainer-coach. Hij is nu nog jeugdtrainer van KMD O15 1. Weijne maakte destijds met o.a. Erwin Zonneveld, Frank Raaijmakers, Paul Janssen (allen SEV!) en Remco Overdevest (RKAVV) deel uit van een jeugdlichting van Forum Sport dat clubgeschiedenis schreef door een seizoen in de A-landelijke 2e divisie te mogen voetballen; de klasse waar Forum Sport A1 na jaren afwezigheid nu weer in speelt. Luhulima kijkt uit naar hun samenwerking. "Joey is gedreven en heeft een plan voor zichzelf uitgestippeld. Hij wil tijd en energie in SEV en zijn eigen ontwikkeling stoppen. Ik ben blij met hem."

Wilhelmus-GLZ Delfshaven 1-1

"Gelukkig viel de gelijkmaker nog, want anders had ik iedereen uit het doucheputje moeten trekken", zegt trainer Haico Herbert, wiens ploeg veel beter was. "Door een ongelukkig moment van Adem Dogan, die de bal naar achteren i.p.v. naar voren kopte waardoor de spits vrij voor ons doel kon opduiken, kwam GLZ aan haar toevalstreffer. Op karakter en vechtlust zijn we op jacht naar de gelijkmaker gegaan. Dat nemen we mee naar de komende 3 wedstrijden tegen ploegen die onder ons staan en waarvan we moeten winnen om niet op degradatieplekken te komen."

WVC-Stompwijk'92 1-2

Gezien de stand op de ranglijst boekte de formatie van trainer Erik van Manen een belangrijke overwinning. "En dat op een dag dat de punten dubbel lijken te tellen. Ik heb een strijdvaardig Stompwijk'92 gezien, dat goed met de omstandigheden (wind & natuurgrasveld) omging en zich diverse kansjes wist te creëren. Ook na rust (0-0) vielen we aan en loerde WVC op de kansjes die er in de omschakeling altijd komen." In korte tijd wordt 2x gescoord. Van Manen: "En dan denk je 'wedstrijd uitspelen, strik erom & naar huis'. Hun opportunistische spel leverde nog een benutte strafschop op, maar ondanks hun aandringen zijn wij niet echt meer in de problemen gekomen."

RKAVV-Jodan Boys (vrouwen) 1-1

In onophoudelijke regen had RKAVV veelvuldig balbezit. Ondanks 0-1 was het spelbeeld na rust hetzelfde. RKAVV viel aan en zette Jodan Boys vroeg vast. Pas na ruim een uur viel de gelijkmaker. RKAVV ging vol voor de winst, maar in de afwerking zat het niet mee. De teleurstelling overheerste na afloop. Er was keihard gewerkt en er waren voldoende kansen gecreëerd. Niet alleen de mannen van RKAVV reizen naar verre uitwedstrijden. Zaterdag zullen de vrouwen voor dag en dauw uit de veren moeten om 121 kilometer verder om 12:00 uur te moeten aantreden bij Oostkapelle. Het wordt spannend, want zowel RKAVV als Oostkapelle staan 4e met 29 punten. Wie verliest haakt af bij de (sub)top van de vrouwen tweede klasse B.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant