RKAVV gelegenheidsspits Peter Lomonaco stuit hier op de keeper, maar scoorde even eerder wel 1-1 (foto: AW).
RKAVV gelegenheidsspits Peter Lomonaco stuit hier op de keeper, maar scoorde even eerder wel 1-1 (foto: AW).

Spelerscarrousel voetbalseizoen 2017-2018 nu al begonnen

Sport 613 keer gelezen

Stompwijk'92-Voorschoten'97 1-2

"Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest", zegt trainer Erik van Manen, die de Vliet-oeverderbyopponent er in de slotfase met de zege vandoor zag gaan. "Voor mij was dit de eerste keer sinds mijn aantreden dat een nederlaag mij echt pijn deed. Eerdere nederlagen moesten we vooral bij onszelf zoeken, maar zondag was het na rust eigenlijk wachten op de 2-1. Ik legde me al neer bij een gelijkspel. Alle complimenten voor Stompwijk'92; de punten helaas niet. Maar met complimenten alleen kom je niet in de top 5!" Debutant Jacco Sweere (A1) verving de balende spits, routinier en revelatie van dit seizoen Rick Luiten. "Ik train al weer weken 2x per week krijg mijn speelminuten. Balletjes in de dekking aangespeeld krijgen, acties maken of de bal op de lopende mensen meegeven. Heerlijk! Er zit veel voetbal in ons team. Een hamstringblessure, een oude kwaal, speelde op. En het ging net zo lekker!"

Forum Sport-ARC 1-1

De thuisclub kreeg te weinig maar hield ARC op afstand ten aanzien van de degradatiezone. Mike de Graaf luisterde zijn 100e officiële wedstrijd op met de gelijkmaker. Overigens vertrekken een aantal spelers aan het eind van dit seizoen; Beute, Nolet, Drabbe (allen studeren af), Seilberger, Traxel (beiden stoppen), Koster (Montfoort), reserve-keeper Alessandro Veugelers (Laakkwartier) en Robin Diets (Voorschoten'97 za.). De terugkeer van keeper Milco Vermeer (SVC'08), die zijn jeugd al bij Forum Sport keepte, is zeker. "Maar er moet nog één keeper bij, omdat Alessandro zijn eerdere beslissing te zullen blijven heeft ingetrokken", zegt trainer Bas Steffens, die eerder in het seizoen ook al Jeroen Reinking om studieredenen zag afhaken. "Helaas is het niet anders en moeten we alle beslissingen uiteraard respecteren. Wij zullen weer enigszins opnieuw moeten gaan bouwen, waar we natuurlijk nu al goed mee bezig waren. Het is een mooie nieuwe uitdaging om een sterke groep neer te zetten voor het nieuwe seizoen."

SEV-VELO 1-1

Keeper Andy v.d. Meulen bleef in de rust met buikgriep achter in de kleedkamer. SEV creëerde zichzelf veel kansen, maar beloonde zich niet tegen de club van ex-prof en ex-plaatsgenoot Edwin Vurens (Stompwijkse Boys, RKAVV, Sparta, FC Twente, Roda JC, Zwitserland & RKAVV). "Ja die mening deel ik ook", zegt trainer Denis Luhulima. "Na rust speelde VELO alleen nog de lange bal, waarmee ze 1x succesvol waren. Wij kregen voor rust 3 en na rust 2 grote kansen door goed combinatievoetbal. Ook Verburch zullen we zaterdag thuis op die manier een warm welkom heten. We staan nu wel één na laatste!"

RKAVV- Blauw Geel'38 1-2

De man in vorm Remco Overdevest was geblesseerd. Voor rust stond RKAVV flink onder druk. Trainer Robin Knoester: "Zelf wisten we Brandon Richardson niet in stelling te brengen. Daarom hebben we meteen na rust de kopsterke Peter Lomonaco naar het front gestuurd om wat te forceren. Dat lukte. In plaats van 2-1 werd het helaas 1-2", zegt trainer Robin Knoester, die Daan de Blank met een dubbele buil op zijn voorhoofd zag uitvallen. Zijn vervanger Norvin Mercera maakte indruk met rushes op de flanken. "Een sollicitatie naar een basisplaats? We zullen zien. Met de weinige spelers die we tot onze beschikking hebben zullen we creatief om moeten gaan. OSS'20 en Halsteren zijn weer anders dan koploper Blauw Geel'38." Het overgrote deel van de huidige spelersgroep blijft ook komend seizoen. De nieuwe hoofdtrainer Maurizio Ceccucci ziet daarnaast de jeugdspelers Jeremy van Lochem, Haitam el Marid en Dylan van Oeffel uit A1 overkomen. André Thibou (GDA za.) keert na omzwervingen via VUC en Haaglandia (za.) terug bij RKAVV, waar hij herenigd wordt met Ceccucci, die elkaar nog van Haaglandia kennen.

Excelsior'20-Wilhelmus 2-2

Trainer Haico Herbert: "Een slechte wedstrijd. Het laatste half uur hebben we alles of niks gespeeld. Plots konden we toen wel dingen forceren. Vorige week hadden we recht op een overwinning; zondag op een nederlaag. Dit gelijkspel is goed voor het moraal." Wilhelmus heeft het plaatje voor komend seizoen rond. De nieuwe hoofdtrainer Oscar Laguna Burgos en voormalig 1e elftalspeler Harry de Jong zullen het 1e elftal gaan leiden; Martijn van Deventer en Mario de Boer het 2e. Van Deventer komt over van CKC 2 en was eerder actief bij Excelsior'20 en Nieuwerkerk. De Boer was ooit 1e elftal assistent-trainer onder Harold Tjaden, maar bleef nadien actief in de jeugd. De contracten van keeperstrainer Chiel Lentz en sportverzorger Wim Luijkx worden verlengd. De Jong en De Boer zullen ook Jong Wilhelmus (-23 jaar) gaan leiden. De broers Kevin en Dennis van der Poel spelen komend seizoen bij VUC.

Oostkapelle-RKAVV (vrouwen) 0-5

De eerste dramatische 20 minuten had RKAVV de ruim 130 kilometer lange busreis nog in de benen, maar vlak voor rust haalde de sluitpost van Oostkapelle Rosanne Scheurwater onderuit, waarna Sylvia van Leeuwen de strafschop benutte. Na rust ging de bal makkelijker rond, maar bleven de doelpunten aanvankelijk uit. De flinke eindstand zorgde voor een feestje in de minitouringcar terug naar huis. Dat de chauffeur de langere toeristische route via België nam drukte de pret niet. Barendrecht 3 zaterdag thuis is onder voorbehoud, want dit team heeft zich 3 wedstrijden voor het competitie-einde teruggetrokken. De ranglijst zal veranderen, maar wat dit voor RKAVV betekent is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat RKAVV zich handhaaft in de (sub)top van 2B.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant