RKAVV spits Sohrab Safi scoorde beide doelpunten en viert feest na afloop (foto: Jelle Abma).
RKAVV spits Sohrab Safi scoorde beide doelpunten en viert feest na afloop (foto: Jelle Abma).

Sohrab Safi bekroont basisplaats met doelpunten voor RKAVV

Sport 506 keer gelezen

Forum Sport-Brielle 1-3

"Tegen de top 3 club met ambities en dito begroting hebben we er in ieder geval een wedstrijd van gemaakt. Realistisch gezien vooraf was een punt een reële doelstelling. Het werden er helaas nul, maar met wat geluk hadden wij 2-1 gescoord en de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken", zegt trainer Bas Steffens, die met de A-junioren Veugelers en Hebing startte.

"Het geeft aan dat wij met een kleine spelersgroep goed bezig zijn. Handhaven was een realistische doelstelling, omdat we onderweg toch wat spelers zijn kwijtgeraakt. Dat is bereikt. De 3e periodetitel is ons volgende doel. We staan 1 punt achter op Sportlust'46. Daar gaan we onder gezonde druk naar toe leven. Het meest optimale uit de spelersgroep halen is nog niet bereikt. We kunnen daar in alle vrijheid naar toe voetballen."

Ariston'80-SEV 1-2

Maarten de Vries liep begin februari 2016 zwaar knieletsel op in een midweeks oefenduel begin februari 2016. Zaterdag vierde hij zijn rentree in het eerste elftal met ruim een half uur aan speelminuten.

Trainer Denis Luhulima: "Hij trainde en speelde na revalidatie van zijn kruisbandblessure vanaf de winterstop al weer in het 2e. Na dik één jaar gelijk weer je stempel op een wedstrijd weten te drukken vind ik een knappe prestatie en een vermelding waard." Jan Henk Willemse was geblesseerd. Voor hem speelde Björn van Haarlem.

Luhulima: "Jan Henk had dinsdag te overmoedig getraind, waardoor hij donderdag niet kon trainen. Björn heeft het naar behoren gedaan." Het uitduel was er één met twee gezichten. Luhulima: "Voor rust tactisch wat behoudend en in balbezit zonder lef, terwijl daar juist onze kwaliteiten in liggen. De achterstand was dan ook terecht. In de rust heb ik aangegeven dat we de 2e helft vol druk vooruit moesten gaan spelen. Na rust waren de rollen omgedraaid." SEV voetbalde in balbezit de schroom van zich af en liet Ariston'80 pijn lijden door zo snel mogelijk weer de bal te (willen) veroveren.

Luhulima: "Achterin speelden we 1 op 1. Voorin had Randy de Witt een vrije rol kort achter spits Jasper Koning. We stonden goed en creëerden steeds grotere kansen, waaruit onder anderen de 1-1 voortkwam. De lat en een uitblinkende doelman Andy van der Meulen voorkwamen doelpunten in de tegenstoot. De wedstrijd kon echt beide kanten op vallen. Teamgeest en strijd zorgden ervoor dat zij niet en wij in de 89e minuut wel scoorden. Ik heb genoten van de strijd, lef en teamspirit van mijn ploeg."

RKAVV-IFC 2-1

"Het was van onze kant een gevecht tegen een makkelijk voetballend en ervaren IFC", zegt trainer Robin Knoester, die zijn ploeg in de beginfase een paar keer goed zag wegkomen.

"Na rust hadden weer meer controle en konden we beter in duels komen. We scoorden halverwege uit het niets; een volley van Sohrab uit een ingooi van Jari de Jong. En 10 minuten flikte Sohrab het weer. Op een dieptepass à la Cruyff met buitenkant voet geweldig opnieuw voorbereid door Jari." Knoester is blij voor Safi dat hij nu eens matchwinner is. "Dat is heel leuk voor Sohrab! Doorgaans is hij tot nu toe invaller geweest. Vorige week tegen Halsteren was hij al goed op dreef. Dit is een bekroning. Hij heeft het dit seizoen niet altijd even makkelijk gehad." Ondanks de 2-1 en een terecht afgekeurd doelpunt bleven de 3 punten in Leidschendam. Knoester: "Met nog vier wedstrijden te gaan zijn we goed op weg om ons te handhaven! De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Gemert. Weer een finale."

Stompwijk'92-MMO 6-0

Trainer Erik van Manen noemde de ruime overwinning vrij eenvoudig. "Het voetbal was niet hoogstaand. Wij gaven geen gas en MMO was niet bij machte om er wat van te maken. Het publiek was de grootste winnaar als je naar het weer en de doelpunten kijkt."

RVVH 2-RKAVV 1-0

De nummer 3 RVVH en de nummer 4 RKAVV in 2B waren aan elkaar gewaagd. De voetbalvrouwen uit Leidschendam misten de geblesseerden Merijn Buitenhek en Michelle Hersmis. Rosanne Scheurwater (vakantie) en Stephanie Groenendijk (werk) ontbraken eveneens. Voor rust was RKAVV de bovenliggende ploeg. Dat bleek onder anderen wel uit het verbale geweld dat de trainer van de thuisploeg zo nu en dan richting zijn eigen speelsters aan de dag legde.

Na rust was er in eerste instantie sprake van eenzelfde spelbeeld; twee stevig en fair spelende ploegen. Op enig moment beoordeelde de scheidsrechter van grote afstand een schot op de knie van Danitsja Verwoerdt als een handsbal en floot tot ieders verbazing voor een strafschop. Het bewijsmateriaal in de vorm van een balafdruk op de knie van Verwoerdt overtuigde hem niet van zijn ongelijk. De strafschop werd door Sterre van der Zalm uit haar doel geramd. De toon en sfeer van het duel werden gelijk grimmiger. De leidsman liet de controle over de wedstrijd een beetje glippen, waardoor beide ploegen soms over het randje gingen. RKAVV verbaasde zich over diverse harde en niet bestrafte overtredingen. De scheidsrechter bleek echter überhaupt geen kaarten op zak te hebben tijdens deze 2B-subtopper A-categorie wedstrijd. Romy van der Helm had de 0-1 op haar schoen, maar in de tegenaanval scoorde RVVH. Verliezen van RVVH 2, wier eerste elftal met Jong ADO Den Haag Vrouwen in de Topklasse voetbalt, is geen schande. Maar het is wel jammer dat het op basis van een merkwaardige tweede helft gebeurde. Omdat de concurrentie punten verloor staat RVVH nu zelfs bovenaan. RKAVV maakt nog kans op een periodetitel en daarmee nacompetitie. Vorig jaar speelde men dat ook, maar toen ging het om degradatie en niet om promotie. Uiteindelijk degradeerde RKAVV officieel wel, maar kwam het in de 2e klasse terug omdat een aantal hoger spelende verenigingen hun eerste vrouwenelftal uit competitie terugtrok en 'the best of the rest' weer in de 2e klasse mocht inschuiven.

Het Paasweekend wordt er niet gevoetbald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant