Scott Drabbe (links) werd matchwinner voor Forum Sport tegen SC Feyenoord (archieffoto: AW).
Scott Drabbe (links) werd matchwinner voor Forum Sport tegen SC Feyenoord (archieffoto: AW).

Driepunters Forum Sport, RKAVV, Wilhelmus en Stompwijk '92

Sport 956 keer gelezen

Forum Sport-
SC Feyenoord 1-0

Daniël Nolet; Matthijs de Jong, Djanomi Traxel, Jeroen Beute, Timo Ploemen; Scott Drabbe, Nychel l'Ami; Matthijs Seilberger (56. Edoardo Saurwalt); Brian de Jong (66. Jean Pierre Nocento), Mike de Graaf, Joshua Steenvoorden. Matchwinner: Drabbe.

De Voorburgers bewezen koploper in 1B FC 's Gravenzande een dienst door nummer 2 Feyenoord op afstand te houden. Trainer Bas Steffens. "Dat deden we in eerste instantie door hoog druk te zetten, maar daar wist de voor mij best voetballende ploeg in onze afdeling onderuit te spelen. Het was een misvatting van mij dat we dat zo konden doen. Na rust hebben we de accenten verlegd en gingen we beter spelen. Na die schitterende 1-0 van buiten de '16' zijn we niet meer in gevaar geweest." FC 's Gravenzande zal Forum Sport zaterdag geen dienst bewijzen. Steffens: "Ze kunnen kampioen worden, maar wij staan nu 2 punten los in de 3e periode. Er zullen wellicht ruim 2000 mensen in Westland langs de lijn staan. Een mooie ervaring voor mijn ploeg. Handhaven was ons doel, maar uitzicht op nacompetitie om indirect te promoveren naar de hoofdklasse hebben we nu. Geweldig toch?"

SEV-Naaldwijk 0-3

Andy v.d. Meulen; Roland Groeneweg, Jeremy Knegtmans, Björn v. Haarlem (50. Randy de Witt), Marco v. Gils (65. Frank Raaijmakers); Paul Janssen (80. Valentijn Ebbers), Tim de Jong, Nick Rapmund; Robin Schoew, Jasper Koning, Wessel v. Huizen.

Twee speeldagen voor het einde van de competitie kan SEV zich nog steeds rechtstreeks handhaven. Trainer Denis Luhulima: "Maar zaterdag had het team een volledige offday. Er was nu absoluut niets zichtbaar van wat we de laatste tijd zo goed deden." Na 0-2 gooide Luhulima het roer om. "Om meer controle te krijgen zijn we 1-3-5-2 gaan spelen. Met wissels heb ik geprobeerd de wedstrijd te doen kantelen, maar uiteindelijk heb ik zaterdag in deze cruciale wedstrijd geen communicatie, geen passie en geen teamspirit gezien. Helaas staan we nu weer op een directie degradatieplaats." De afgelopen dagen is het verlies verwerkt. Luhulima: "We trainen nu om mentale en fysieke frisheid te krijgen. We maken het onszelf niet gemakkelijk, maar er is nu wel duidelijkheid. Twee keer winnen is noodzaak. Het is nog steeds niet gedaan met SEV."

RKAVV-UDO (vr.) 3-0

Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Nikita v.d. Wijngaard, Annemijn v.d. Veldt, Danitsja Verwoerdt; Nina v.d. Hoeven, Claudia v.d. Hulst, Linda Kemperman (50. Michelle Hersmis); Francis Koning (70. Mandy Martens), Sylvia van Leeuwen, Angela de Koning (50. Romy v.d. Helm). Doelpuntenmakers: V.d. Hulst, Kemperman & De Koning.

Voor rust was de eindstand al bereikt. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat RKAVV op de 4e plaats in 2B. Nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse is nog haalbaar. Trainer Siebe Schell: "Plaatsing was zaterdag al bijna binnen, maar naaste concurrent Oostkapelle won ook. Ook het bereiken van de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi is ons doel. De halve finale thuis tegen uitgerekend mijn nieuwe club DSVP is op 9 mei. In de finale wacht eventueel de winnaar van RKDEO-Jong ADO Den Haag. Afscheid nemen met nacompetitie en een finale zou prachtig zijn."

EHC/Heuts-
RKAVV 3-5

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Peter Lomonaco, Daan de Blank, Riemer Bovet; Jari de Jong, Robin Steffens, Rico de Boer; Brandon Richardson (46. Oalid Faik), Remco Overdevest (90+. Aldo Shehu), Sohrab Safi (53. Wassim Bachar). Doelpuntenmakers: Overdevest, Steffens, Faik, Bachar & De Boer.

Om half 10 stond iedereen aan het vertrek naar Hoensbroek, Zuid-Limburg. Een halve dag later was RKAVV weer thuis met 3 hele belangrijke punten voor lijfsbehoud in de pocket. Trainer Robin Knoester: "We kwamen daar sterk uit de startblokken en werd het door prachtig uitgespeelde aanvalsopzetten 2-0. Tot de rust kenden we vervolgens een zwakke periode; 2-2. Na rust herpakten we ons, scoorden we twee fantastische velddoelpunten en liepen we zelfs uit naar 2-5. Ondanks de 3-5 is de overwinning niet meer in gevaar gekomen. Mijn ploeg verdient complimenten voor de veerkracht die ze na rust heeft getoond. Zondag wacht Quick, dat al zeker is van het spelen van nacompetitie voor promotie naar de 3e divisie. Ik verwacht heel eerlijk gezegd geen cadeautjes van hun kant. We zullen het zelf moeten doen en hebben nog twee finales om onszelf voor degradatie uit de hoofdklasse te behoeden."

BMT-Wilhelmus 1-2

Justin van Look; Bas de Bree, Mathijs Wartna, Adem Dogan, Ruben Gymphi; Brady Koot (83. Dylan Groen), Kevin v.d. Poel; Achmet Akbulut; Dennis v.d. Poel (77. Rémy Kant), Jake Smart (67. Kevin Langeveld), Kevin Besamusca. Doelpuntenmakers: Smart & Akbulut.

De negatieve spiraal van matige en slechte prestaties in 2D werd met spirit, geestdrift en bij vlagen goede aanvalsopzetten doorbroken. Trainer Haico Herbert: "Ja, dit was een heerlijke overwinning. Achmet Akbulut was ook voor mij 'de man van de wedstrijd', maar Kevin van der Poel speelde ook goed en enorm in dienst van het elftal. Zo kan ik wel even doorgaan. We speelden eigenlijk allemaal goed." Na rust kwam Rico de Haas bij BMT in het veld. Herbert kent hem al van jongs af aan, want Herbert speelde destijds met zijn vader Harry bij Tonegido. "Ik vind Rico een geweldige voetballer. Misschien ben ik naïef, maar ik denk dat ik hem in het gareel zou kunnen houden. Hij zou dan ook een betere voetballer worden. Zijn vader had inderdaad een veel betere mentaliteit. Die sloeg nooit een training over. Rico volgens mij wel."

FC Rijnland-
Stompwijk'92 2-4

Jordi Bennis; Sem v.d. Salm, Bart v.d. Salm, Pim v.d. Arend (80. Yorick v. Benten), Donny v. Marwijk; Enrico Geus (80. Erwin v. Abswoude), Maurice Luchtigheid, Dennis v.d. Linden, Toby v. Marwijk; Rick Luiten (46. Bo v. Viegen), Nick Ammerlaan. Doelpuntenmakers: T. v. Marwijk & Geus (3).

Door de winst kreeg de ploeg van trainer Erik van Manen aansluiting met de subtop in 3B. "Die aansluiting zegt mij niet zo veel. De overwinningen op de topploegen FC Aalsmeer en FC Rijnland komen te laat, maar geven mij wel weer dat wij in de top mee kunnen draaien maar niet altijd willen opbrengen. 'Als' bestaat niet in het voetbal. Aan het einde van de competitie wordt de balans opgemaakt en sta je waar je staat."

Terugkijkend heeft Stompwijk'92 zich volgens Van Manen tekort gedaan. "Maar dat past wel in het beeld van een dorpsclub op dit niveau. Zo realistisch moeten we zijn. Kijk om je heen in de 3e klasse en je ziet bij elke ploeg wel een periode met een flinke dip of wisselvallige resultaten. Het is aan de staf om die wisselvalligheid te tackelen. Daar ligt voor mij een mooie uitdaging voor volgend seizoen. Op welke manier kan ik de spelers raken om wekelijks het maximale uit zichzelf en uit elkaar te halen. Kunnen wij die wisselvalligheid eruit halen en kunnen we mee in de top van de 3e klasse? Daar ben ik benieuwd naar."

Voetbalprogramma

Zaterdag 6 mei
FC 's Gravenzande-Forum Sport, 14:30 uur, Sportpark a/d Koningin Julianaweg.
Die Haghe-SEV, 14:30 uur, Sportpark a/d Wijndaelerweg, Den Haag.
RCL 2-RKAVV (vrouwen), 11:00 uur, Sportpark a/d Bloemerd, Leiderdorp.

Zondag 7 mei
RKAVV-Quick, 14:30 uur, Sportpark De Kastelenring.
GDA-Wilhelmus, 14:00 uur, Sportpark a/d Madesteinweg, Den Haag.
Stompwijk'92-Kickers'69, 14:00 uur, Sportpark De Meerhorst.

 Rico de Haas (BMT) houdt de Wilhelmus-verdedigers Ruben Gymphi en Brady Koot bezig (foto: AW).
RKAVV-routinier Claudia van der Hulst scoorde 1-0 (archieffoto: AW).
Scott Drabbe (links) werd matchwinner voor Forum Sport tegen SC Feyenoord (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant