De niet aflatende en ijverige Jari de Jong (nu RKAVV; straks Scheveningen) probeert het tevergeefs met een schot van afstand (foto: AW).
De niet aflatende en ijverige Jari de Jong (nu RKAVV; straks Scheveningen) probeert het tevergeefs met een schot van afstand (foto: AW).

Enige winnaar van het weekend is Stompwijk'92

Sport 358 keer gelezen

FC 's Gravenzande-Forum Sport 3-1

Jean Pierre Nocento stond voor het laatst op 26 november 2016 in de basiself (toevallig thuis tegen FC 's Gravenzande). Vele invalbeurten later maakte hij zijn uitverkiezing waar met het prachtige openingsdoelpunt.

Trainer Bas Steffens: "Voor rust bracht iedereen ook wat hij nodig had aan scherpte en duelkracht. Alle 2e ballen waren voor ons. Aan de bal was het de 1e helft aan beide kanten voetballend onnauwkeurig. Na rust raakten we de controle kwijt en verloren we vooral die 2e bal. De gelijkmaker en de snelle penalty erna werden ons fataal. De nederlaag was niet onvermijdelijk, maar we lieten de controle uit onze handen glippen en zo ook een goed resultaat voor de 3e periode."

Plaatsing voor nacompetitie om eventueel naar de hoofdklasse te promoveren heeft Forum Sport nu niet geheel meer in eigen hand. Steffens: "We moeten zelf winnen en dan hopen dat zowel Feyenoord als FC 's Gravenzande gelijkspeelt. Alleen bij dat scenario kunnen we de periodetitel nog winnen. Ik mis alleen Jeroen Beute. Die is geschorst."

Die Haghe-SEV 2-1

Het noodgedwongen wisselen van twee centraal in de as van het veld spelende spelers viel SEV zwaar. In de laatste minuut schoot het een week eerder al kampioen geworden Die Haghe de 2-1 via de paal en een verdediger binnen.

Trainer Denis Luhulima: "Jan Henk Willemse en Paul Janssen zijn belangrijk voor ons. De nederlaag is teleurstellend. We hadden na rust via Ebbers en Schoew, die voor rust 1-1 had gescoord, twee 100% kansen. Een punt was verdiend geweest; 3 punten waren mogelijk! Natuurlijk kreeg de kampioen ook kansjes maar ze ging niet meer voluit. Invaller Randy de Witt ging in de spits spelen en drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd. Die 100% kansen werden door hem gecreëerd." De laatste kans op lijfsbehoud in de 3e klasse is zaterdag tegen Maasdijk. Luhulima: "Bij deze roep ik alle SEV-leden en supporters op ons met z'n allen te steunen in deze spannende wedstrijd! Bij winst spelen we minimaal nacompetitie. Als Quick Steps en Loosduinen verliezen en wij winnen, zijn we zelfs direct veilig. Op de laatste speeldag geldt maar één ding. Winnen! En hoe maakt niet uit."

RKAVV-Quick 1-4

Trainer Robin Knoester: "In de rust moesten we ons mentaal herpakken na 3 doelpunten tegen in korte tijd voor rust. De snelle 0-4 na rust brak ons opnieuw. Remco Overdevest scoorde nog wel 1-4.

Alle scenario's zijn nu nog mogelijk; rechtstreeks handhaven, nacompetitie of degraderen. Zelf zullen we in ieder geval bij Nuenen moeten winnen." Jari de Jong (21) speelde zijn 100e wedstrijd. De toen nog jeugdspeler debuteerde op 6 oktober 2013 als invaller thuis tegen EDO. "Toenmalig trainer Bas Steffens had me in een vrij weekend van het eerste elftal tegen Leonidas zien spelen en haalde me er totaal onverwacht bij. We verloren met 2-4. Nu mijn 100e met 1-4. Dit was mijn laatste thuiswedstrijd. De cirkel is rond." In bijna 4 jaar kreeg De Jong maar 10 gele kaarten. Hij vertrekt naar derde divisionist Scheveningen. "Ook Westlandia, HBS en Quick toonden belangstelling, nadat ik bij RKAVV had aangegeven dat ik meer ambities heb en wilde vertrekken. Ik heb er zin in, maar wil eerst RKAVV in de hoofdklasse zien te houden."

RCL 2-RKAVV (vrouwen) 1-0

De gelijkmaker na het vroege openingsdoelpunt was de hele wedstrijd (in de slotfase zelfs tegen 10 man wegens een rode kaart) dichtbij, maar RKAVV wist de mogelijkheden niet te benutten. Het ontbrak de ploeg aan geluk en scherpte in de afronding.

Een andere tegenvaller was het uitvallen van keeper Van der Zalm, die na een ongelukkige botsing geblesseerd raakte. Verwoerdt, die RKAVV met een aantal goede ingrepen in de wedstrijd hield, verving haar. Het goede seizoen werd niet alleen met een ongelukkige competitienederlaag afgesloten. Ook het zicht op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse werd achter het bureau van de KNVB teniet gedaan. Oostkapelle werd uit competitie genomen, omdat het niet bij SC Monster kwam opdagen. Alle onderlinge resultaten van clubs tegen Oostkapelle werden geschrapt en zorgde ervoor dat RKAVV niet meer in aanmerking kwam voor een vervangende periodetitel. Kemperman: "De KNVB meet met twee maten. Het verzetten van een wedstrijd midden in het seizoen, zoals wij een keer wilden, mag niet wegens competitievervalsing, maar een club uit competitie nemen na de laatste speeldag mag wel." Trainer Siebe Schell is ook teleurgesteld. "We zijn hiervan duidelijk de dupe geworden. Door het wegvallen van onze winstpunten op Oostkapelle zijn we een plek gezakt. Ik zag op de KNVB-website dat Jodan Boys nu nacompetitie speelt. Erg jammer allemaal. Ik ben bang dat ons hierover druk maken geen enkel effect zal hebben."

GDA-Wilhelmus 4-0

De ploeg van scheidend trainer Haico Herbert verloor niet alleen van de club van Leidschendammer en ex-prof (ADO Den Haag, Sparta, FC Twente) Sjaak Polak, maar is nu ook veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om degradatie naar de 3e klasse te voorkomen.

"Ja, het is vreselijk vervelend! Maar goed, 't is wat 't is. We hebben direct na de winterstop te veel punten gemorst. Zo'n wedstrijd als tegen GDA zit er dan weleens tussen. Alles verliep ongunstig; een vroege achterstand en het vroege uitvallen van Kevin Besamusca met een blessure, en een kopbal op de lat van Jake Smart. De druk op GDA na rust zat goed. Op het uur gingen we 1 op 1 spelen. Het wachten was op de 1-1, maar uit een prachtige counter werd 't 2-0. Daarna waren we gebroken."

Stompwijk'92-Kickers'69 6-1

Speler Leroy van der Salm keepte, omdat Jordi Bennis moest werken. Reservekeeper Jason van der Voort moet het 2e elftal in de reserve 1e klasse zien te houden.

Trainer Erik van Manen: "Leroy is multifunctioneel, speelt in 2 en traint niet om te keepen. Hij staat altijd klaar voor de staf. Jason heeft 14 wedstrijden in 1 gespeeld, dus als we hem hadden opgesteld mag hij niet meer voor 2 uitkomen." Na rust (4-0) bracht Van Manen de twee jonge jeugdspelers Jaco Sweere en Tjebbe Janson in het veld. "Voor verdediger Tjebbe, die pas 16 jaar (!) is, was het zijn debuut. Jaco in hij hebben de Stompwijkse kracht en het Stompwijkse doorzettingsvermogen, maar moeten op tactisch gebied nog bijleren. Het is natuurlijk mooi om met enige regelmaat een A-junior te kunnen laten debuteren. Jaco en Lars den Hartog gingen Tjebbe daarin al voor." Voor de club en Van Manen pakte de winst positief uit. "Concurrent Voorschoten'97 verloor, waardoor wij ons op de laatste speeldag toch ietwat onverwacht nog gaan mengen in de strijd om plek 4 in 3A! Die plek geeft recht op een vervangende periodetitel en op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. En met Stompwijk'92 in deze vorm, met een aanvalslinie om van te smullen en die de laatste weken weer prima op dreef is (Enrico Geus, Nick Ammerlaan en Toby van Marwijk scoorden allen 2x zondag), belooft het nog een spannend slot te worden."

De centrale verdediging van SEV oogde solide, totdat Willemse en later verdedigende middenvelder Janssen wegvielen (foto: AW).
De entourage bij FC 's Gravenzande (ruim 2000 man), dat kampioen werd, was óók voor Forum Sport geweldig (foto: AW).
De niet aflatende en ijverige Jari de Jong (nu RKAVV; straks Scheveningen) probeert het tevergeefs met een schot van afstand (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant