Wethouder Nadine Stemerdink reikte de winnaarsbokaal uit aan de Professor Casimirschool uit Voorburg (foto: pr SenW).
Wethouder Nadine Stemerdink reikte de winnaarsbokaal uit aan de Professor Casimirschool uit Voorburg (foto: pr SenW).

Prof. Casimirschool wint Olympiade

Sport 837 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De weergoden voorspelden niet veel goeds voor de Schoolsport Olympiade. Maar het bleef vrijdag 19 mei droog in sportpark Westvliet. Ruim 1800 kinderen van twaalf basisscholen uit Leidschendam-Voorburg werkten zich tijdens diverse sporten in het zweet. Wethouder Nadine Stemerdink reikte de winnaarsbokaal uit aan de Professor Casimirschool uit Voorburg.

Op de velden en in de tennishallen van sportpark Westvliet was het een drukte van jewelste met zoveel sportende kinderen. Meer dan 1800 leerlingen uit groep 5 t/m 8 van twaalf basisscholen uit Leidschendam-Voorburg deden dit jaar mee aan de Schoolsport Olympiade, die Sport en Welzijn (SenW) ieder jaar organiseert. Dunea en MJRTOM tapten de hele dag door lekker fris drinkwater voor alle sporters.

Groepsestafette
De jonge, enthousiaste deelnemers startten met voetbal bij Wilhelmus, handbal bij EHC, korfbal bij VEO, atletiek bij AV Sparta, honk-cricketbal bij VCC en knotshockey in de tennishallen van Westvliet. 's Middags was er een grote groepsestafette op de velden van Wilhelmus en VCC, waarbij de kinderen verdeeld over drie velden de benen uit hun lijf renden.

Alle voetbalwedstrijden werden gespeeld met regenboogballen. Schoolaanvoerders droegen een regenboogaanvoerdersband. Hiermee vroeg SenW aandacht voor 'Sport is voor iedereen!', de positieve homo-acceptatiecampagne die SenW eind maart lanceerde samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Sportieve dag
Net als voorgaande jaren beleefden alle deelnemers weer een leuke, sportieve dag met hun klasgenootjes. Uiteindelijk ging de Professor Casimirschool er met de hoofdprijs vandoor, die werd uitgereikt door wethouder Nadine Stemerdink en Marie-Leontine Graaf, rayondirecteur van de Rabobank Leidschendam-Voorburg.

De Olympiadesfeer was top, het weer zat mee en de samenwerking met v.v. Wilhelmus, EHC handbal, VEO korfbal, VCC cricket, AV Sparta, Westvliet, de Rabobank, Favoriet Sport, Vlietkinderen, Ravensteyn Fonds, Monkey Town Westvliet, ICE Paradise en Jump XL verliep prettig, laat de organiserende Stichting Sport en Welzijn weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant