Noor de Vreeze (links) tijdens de wedstrijden (foto: René van Veggel).
Noor de Vreeze (links) tijdens de wedstrijden (foto: René van Veggel).

Tweede plaats voor zeilster Noor de Vreeze

Sport 515 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens de jaarlijkse regionale zeilwedstrijden op Vlietland is Noor de Vreeze tweede geworden in het eindklassement. Wederom een succes voor vereniging De Vlietzeilers nadat ook vorig jaar een hoge klassering werd behaald.

Afgelopen weekend kwamen 115 jeugdboten bij elkaar om te strijden voor de prijzen. Na een sterke wind op zaterdag, zorgde een zachte bries op zondag voor een paar zenuwachtige wedstrijden. Lichte zeilers met geduld en goed inzicht in de windvlagen zijn dan in het voordeel. Noor de Vreeze profiteerde daar het meest van en werd de beste Vlietzeiler van het klassement.

Knap gedaan
Noor (14) was heel blij met haar prestatie. "Vooral die eerste wedstrijd op zondag. Toen werd ik eerste en dat was hartstikke spannend." Haar trainer zag dat Noor in de race goede tactische beslissingen nam. "Je kan tijdens een zeilwedstijd kiezen voor een aanvallende of voor een verdedigende tactiek. Zodra Noor eerste lag, begon ze die plek te verdedigen. Dat kost veel concentratie, vooral met deze wind. Ze heeft het knap gedaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant