RKAVV Zaterdag 3 versloeg Nieuwerkerk 10 en won daarmee  de districtsbeker (foto: Jerry de Bruin).
RKAVV Zaterdag 3 versloeg Nieuwerkerk 10 en won daarmee de districtsbeker (foto: Jerry de Bruin).

RKAVV twee KNVB-districtsbekers rijker

Sport 398 keer gelezen

Leidschendam - Op het KNVB Districtsbekerfinaletoernooi in Alphen aan den Rijn op Sportpark Zegersloot hebben de RKAVV Veteranen en RKAVV Zaterdag 3 de beker gewonnen.

RKAVV reisde met twee volle bussen af naar het eindtoernooi waar Zaterdag 3 het moest het opnemen tegen Nieuwerkerk 10. De Veteranen hadden De Jonge Spartaan als tegenstander, de bekerkampioen van 2016. Bij Zaterdag 3 trad, na acht maanden blessureleed, Brian Vrolijk weer aan onder de lat. Hij speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en redde zijn team menigmaal. Robin Pieper scoorde uit een vrije trap (25m) en de tweede met een weergaloze lob. Daarna miste Nieuwerkerk nog een penalty maar wisten zij in blessuretijd nog wel de eer te redden.

De Veteranen van RKAVV gingen voortvarend van start. Rob Spruijt scoorde in het begin vanuit een corner. Met een prachtige curve en opgepakt door de wind kon de keeper van de Spartanen slechts verrast de bal de goal in zien zweven. De penalty was een vrij makkelijk gegeven handsbal die Ed Develing professioneel binnen schoof. Marco Willemse ontsnapte aan zijn tegenstander en scoorde met een onbedaarlijk hard schot de 3-1. Uit de kleedkamer gekomen waren het de Spartanen die meteen in de tweede minuut de 3-2 scoorden. De spanning was direct weer terug in de wedstrijd maar het mocht voor de Spartanen niet meer baten en dus ging Willem Vader, de nestor van het team, op de schouders.

Het winnende veteranenteam (foto: Jelle Abma).