André Daling (RKAVV) zoekt 'Tommy' Vader. Bas v. Vliet en Koen Brugge zien Max Kramer (Wilhelmus) hem daarvan weerhouden (foto: AW).
André Daling (RKAVV) zoekt 'Tommy' Vader. Bas v. Vliet en Koen Brugge zien Max Kramer (Wilhelmus) hem daarvan weerhouden (foto: AW).

Wilhelmus zet de lijnen uit op eerste speelavond

Sport 912 keer gelezen

Maandagavond begon het SPORT2000 Jeugd Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg (JVK LD-VB) 2017. Op de eerste speelavond was Het Krantje bij de jongste (Jongens Onder 8 (JO8) en Jongens Onder 9 jaar JO9)) en oudste (Jongens Onder 19 jaar JO19) deelnemers aan het jeugdtoernooi.

Forum Sport JO9-SEV JO9 12-1

Bij de JO8 en JO9 was het voor iedereen op sportpark Westvliet wennen aan de nieuwe afmetingen van het speelveld en het spelen zonder scheidsrechter. Randy Bohlmeijer zit namens Wilhelmus in de toernooileiding en zette de lijnen uit. "In de breedte had ik de 4 speelveldjes 5 meter verder moeten markeren met pionnetjes. Na het lezen van de richtlijnen van de KNVB had ik 25 in plaats van 30 meter in gedachten." In tegenstelling tot het vroegere F- en E-jeugdvoetbal (7x7 op half veld) werd nu 5x5 + 2 keepers op een kwartveld gespeeld. De JO8 doet voor het eerst en buiten mededinging van de verenigingsprijs aan het toernooi mee. Bohlmeijer: "In 2 uur tijd kunnen we daardoor, inclusief de A-jeugd (JO19), 6 wedstrijden op 2 velden plannen. Dat zorgt voor een vlot toernooi." Maar wie neemt nu het voortouw tot het bijhouden van de tijd en het stilleggen van de wedstrijd als dat even nodig is, vroeg bijvoorbeeld SEV JO8- en ex-Wilhelmus hoofdtrainer Harold Tjaden (komend seizoen hoofd jeugdopleidingen SVC'08; "Mijn zoontje speelt bij SEV") zich af. "We waren vergeten daar afspraken over te maken. De meest dominante vader langs de kant pakte dat nu maar op." Voor de spelers maakte het niet uit. Die speelden alsof ze op straat, schoolplein of buurtveldje met en tegen elkaar voetbalden. Cees Konings ("Na lang blessureleed speel ik na de zomer gewoon weer selectievoetbal!") is komend seizoen jeugdhoofdtrainer JO8 en JO9 bij zijn club Forum Sport. Hij coachte zijn JO9 naar een ruime overwinning. "Mijn zoontje speelt hiernaast bij de JO8, waardoor de club bij mij uitkwam om me als trainer hiervoor te vragen. We waren inderdaad zoekende met z'n allen, en met de nieuwe opzet die de KNVB onlangs doorvoerde zal dat nog even zo blijven. Maar voetballend door deze vorm komen is de kunst. Het voetbal wint. Met goed positiespel er doorheen komen is beter dan 'ren je rot en schiet maar raak'-voetbal. Het was een mooi en leerzaam begin van het JVK LD-VB." Voor Forum Sport scoorden Tijn Glasbergen (4), Finn Hagemeijer, Nicolas Jansen (beiden 3) en Jazz Teunissen (2). Wessel Hille scoorde voor SEV.

Wilhelmus JO19-RKAVV JO19 1-1

Vorig jaar was het JO19-toernooi van de agenda geschrapt nadat in voorgaande jaren sommige wedstrijden niet doorgingen. Binnen de clubs bestond nu weer de behoefte om het weer op de speelagenda te krijgen. RKAVV JO19-hoofdtrainer Michael van Rossen: "Het is zeker goed dat JO19 weer van de partij is. De hele jeugd en óók de senioren spelen om het Voetbalkampioenschap van Leidschendam-Voorburg. Daar hoort de JO19 dus zeker ook bij! Zulke 'vriendschappelijke' wedstrijden gaan de spelers anders in dan tegen welke andere club buiten de regio dan ook. Je hoeft ze als trainer hiervoor niet te motiveren. Al had het er de afgelopen jaren ook mee te maken dat de wedstrijden in de examenperiode vielen. Spelers gaven logischerwijs de voorkeur aan school. Het was voor sommige clubs lastig om een representatief elftal op de been te krijgen." Wilhelmus-RKAVV werd uiteindelijk 1-1. Wilhelmus JO19-trainer Ronald Luscure: "Jammer van die late gelijkmaker. Wij verdienden te winnen, maar we zijn tevreden over wat we gezien hebben. Zeker omdat nog enkele jongens zullen aansluiten. Zij moeten het ons maar moeilijk maken om te kiezen." Van RKAVV werd iets meer verwacht. Van Rossen: "Gezien de kansenverhouding was de uitslag terecht, maar daar hecht deze wedstrijden weinig waarde aan. We kunnen mooi verschillende spelers aan het werk zien en wat uitproberen. Daar is het toernooi ook voor bedoeld." André Daling (RKAVV) en Nicky van Look (Wilhelmus) scoorden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant