Afbeelding

Topcricketinterland Nederland – Zimbabwe bij VCC

Sport 255 keer gelezen

Voorburg - Het Nederlands cricketelftal speelt op zaterdag 24 juni 2017 op Voorburg CC een eendaagse wedstrijd tegen Zimbabwe. Zimbabwe speelt deze wedstrijd als voorbereiding op een tour naar Sri Lanka in juli. Nederland bereidt zich voor om zich in het najaar van 2017 te kwalificeren voor de World Cup, waaraan de allerbeste cricketlanden deelnemen. 

Als enige club in de regio Haaglanden heeft VCC de beschikking over een cricketveld dat de officiële One Day International (ODI)-status heeft. Slechts 195 velden in de wereld valt deze eer te beurt. Op zaterdag 24 juni 2017 vormt het prachtige veld het decor voor de topinterland Nederland- Zimbabwe.

Aan Nederlandse zijde ontbreekt helaas Viv Kingma in de selectie. De 22-jarige medium pacer van Voorburg CC kampt al geruime tijd met  blessures . Bij Zimbabwe staat zeer waarschijnlijk Malcolm Waller in de basis. De 32-jarige allrounder was in 2011 speler/coach bij VCC en voerde toen zowel de batting- als de bowlinglijst aan met 597 runs en twintig wickets.

Zimbabwe staat elfde ter wereld. Nederland verloor in 2014 zijn One Day-status, maar staat momenteel eerste in het zogeheten WCL Championship. De WCL is de 50-overcompetitie voor de sterkste 'Associates'. Daarmee bekleedt Nederland de dertiende plaats wereldwijd, achter Ierland.

Nederland – Zimbabwe vindt plaats op 24 juni op VCC aan de Groene Zoom (Sportpark Westvliet) in Den Haag. Aanvang 11.00 uur. Toegang kost 15 euro. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant