Maurizio Ceccucci langs de lijn; achter hem Patrick van Pruijssen (2e elftal), Jan de Jong jr. (assistent) en Rob van Pruijssen (manager) (foto: Jelle Abma).
Maurizio Ceccucci langs de lijn; achter hem Patrick van Pruijssen (2e elftal), Jan de Jong jr. (assistent) en Rob van Pruijssen (manager) (foto: Jelle Abma).

RKAVV wint en verliest oefenduels

Sport 360 keer gelezen

Leidschendam - Door 2 doelpunten van Remco Overdevest speelde RKAVV zich op 14 mei definitief veilig in de hoofdklasse. Op een enkele uitlooptraining na kwamen de spelers nadien niet meer in actie. Te lang geleden vond de nieuwe trainer Maurizio Ceccucci.

Vorige week dinsdagavond oefende RKAVV thuis tegen zondag derdeklasser Graaf Willem II VAC. Van de laatste opstelling (Mike ten Kroode (84. Bas Meeuwissen); Dave Hooijmans, Peter Lomonaco, Jari de Jong, Riemer Bovet; Wassim Bachar (83. Sjors Verhagen), Robin Steffens, Rico de Boer; Oalid Faik, Remco Overdevest, Aldo Shehu) waren De Jong (Scheveningen) en Verhagen (gestopt) niet meer van de partij. RKAVV won 2-0 door doelpunten van Karam Boukhari (voorheen Te Werve) op aangeven van Faik en van Mitchell van Lochem (RKAVV 2) op aangeven van Overdevest.

Leerzaam
Na rust trad RKAVV met tien nieuwe spelers aan. Petter van Pruijssen (JO19) verving Meeuwissen onder de lat, die op zijn beurt al Ten Kroode (vakantie) verving. Zaterdagmiddag werd thuis geoefend tegen het uit de 3e divisie gedegradeerde FC Rijnvogels, dat met 0-3 won. Voor de camera van RKAVV TV vertelde Ceccucci dat hij het twee leerzame duels had gevonden. "Ik heb de afgelopen twee weken ruim 30 man op de training gehad. Beide wedstrijden heb ik gebruikt om iedereen aan het werk te zien. Ook de spelers uit het 2e elftal en uit de JO19 die zijn overgekomen. Die spelers kende ik nog niet, want ik heb afgelopen seizoen 7 competitiewedstrijden van het eerste elftal gezien. Ik had me nog nauwelijks op de rest kunnen richten. We gaan nu met vakantie en startten 31 juli met het 2e deel van de voorbereiding."

Naar Sneek en Heerenveen
Overigens is RKAVV komend seizoen in de zondag hoofdklasse A ingedeeld. De club moest afgelopen seizoen voor uitduels veelvuldig naar Noord-Brabant en Zuid-Limburg afreizen. Komend seizoen zal dat voornamelijk naar het (verre) noorden zijn. De overige clubs zijn Achilles 1894 (Assen), Alphense Boys (Alphen a/d Rijn), DHC (Delft), De Bataven (Gendt), Heerenveen, Hollandia (Hoorn), Jong Achilles'29 (Groesbeek), Leonidas (Rotterdam), MSC (Meppel), Purmersteijn (Purmerend), RKHVV (Huissen), SDO (Bussum), SJC (Noordwijkerhout), SWZ B Sneek en Silvolde (dorpsclub in Gelderland).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant