Opening van de Fitplaats Park ’t Loo. Vanaf 25 juli tot 31 augustus kun je hier als bewoner terecht voor professionele sportbegeleiding (archieffoto: Michel Groen).
Opening van de Fitplaats Park ’t Loo. Vanaf 25 juli tot 31 augustus kun je hier als bewoner terecht voor professionele sportbegeleiding (archieffoto: Michel Groen).

Sporten onder begeleiding op fitplaatsen

Sport 868 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wie deze zomer lekker wil sporten en bewegen in de buitenlucht kan in Leidschendam-Voorburg goed terecht! In de afgelopen maand zijn al twee fitplaatsen geopend en na de zomervakantie wordt zelfs een derde fitplaats geopend.

Wethouder sport, Nadine Stemerdink: "Sporten en bewegen is belangrijk. Met de fitplaatsen, een initiatief vanuit de raad, kan iedereen van jong tot oud aan de slag om fit te worden. Door naast de fitplaatsen ook sportprogramma's aan te bieden worden bewoners gestimuleerd naar een actieve levensstijl op het gebied van voeding, bewegen en motivatie."
Bij de Krajicek Playground in de Prinsenhof en de fitplaats bij Park 't Loo kunnen mensen nu al terecht. De buitenfitness kan door zowel mannen als vrouwen, jong en oud, worden gebruikt. Een groot deel van de apparaten is ook te gebruiken door mensen in een rolstoel.

In de zomerperiode kun je op verschillende plekken kosteloos onder begeleiding sporten. Vanaf 25 juli tot 31 augustus kun je als bewoner terecht bij de Fitplaats in Park 't Loo voor professionele sportbegeleiding. Iedere dinsdag- en donderdagavond van 19:00 tot 20:30 staat Personal Trainer Michael de Vreugd van Outdoor Cross Training voor iedereen klaar om te starten bij de basis en techniek. Deze geleidelijke opbouw resulteert in het zelfstandig kunnen uitvoeren van de oefeningen op de Fitplaats. Deze sportbegeleiding is vrij toegankelijk voor bewoners van Leidschendam-Voorburg en kost niets.

Om gebruikers van alle leeftijden, fitness niveaus en vaardigheden optimaal gebruik te laten maken van de Fitplaats Park 't Loo zijn alle oefeningen voorzien van individuele QR-codes gekoppeld aan geanimeerde oefening. Om toegang te krijgen tot volledige trainingsondersteuning kunnen gebruikers de KOMPAN trainings-App downloaden. De App werkt als een online personal trainer. Gebruikers worden begeleid bij, bij oefening en voeding en het motiveert om actief te blijven. Meer informatie over de trainingsapp is te vinden op de website van Kompan.

Vanaf 1 augustus tot en met 17 augustus zijn er elke dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 12.00 tot 16.00 uur activiteiten op de Playground georganiseerd door Sport en Welzijn. Vanaf 14 augustus worden de tijden als volgt aangepast: dinsdag en donderdag van 15.30 tot 17.00 uur en woensdag van 12.30 tot 16.30 uur.

Na de zomervakantie wordt in september de fitplaats in het klein Zijdepark (coopertestbaan) geopend. Het programma en de activiteiten bij deze fitplaats wordt nog samengesteld. In 2018 volgt een fitplaats (parcours) in het Groot Zijdepark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant