De 'eeuwige' superinvaller Martijn Kersten beloont zichzelf en zijn club met de 3-1 (foto: Rik Driessen).
De 'eeuwige' superinvaller Martijn Kersten beloont zichzelf en zijn club met de 3-1 (foto: Rik Driessen). Foto: Rik Driessen

Goede resultaten voor regioclubs

Sport 618 keer gelezen

Westlandia-Forum Sport 1-5 (0-3)

De beginfasen van beide helften waren gelijkopgaand, maar Forum Sport drukte daarna door. Trainer Bas Steffens: "We begonnen niet 'heel' scherp, maar na een kwartier kwamen we wel meer aan voetballen toe. De spelers gingen de ruimtes die er lagen ook herkennen. De ruime ruststand was het gevolg. Na het eigen doelpunt in de 2e helft was het geloof bij Westlandia helemaal weg." Een goede en grote overwinning volgens Steffens. "En geheel terecht. CSW wordt de volgende uitdaging. In de 3e periode staan we samen op de 2e plaats. We kunnen dus een hele gemotiveerde tegenstander verwachten."

SEV-UDO 3-2 (2-0)

In de warming up viel Randy de Witt uit met hamstringblessure, waardoor Hassan Bendahman startte. Nick Rapmund, in zijn jonge jaren een rappe rechtsbuiten, was bij gebrek aan beschikbare verdedigers rechtsback. Trainer Denis Luhulima: "Nick heeft het prima en degelijk gedaan. Spelverdeler Tim de Jong komt weer in de buurt van zijn niveau en linksback Roland Groeneweg was weer ouderwets goed. Zij vielen op, maar het was een prima teamprestatie. UDO dacht ons te verrassen, maar qua kansen en goals moet ons rendement omhoog." De wissels van Luhulima pakten goed uit. "Martijn Kersten scoorde en eerstejaars senior Fares Daoudi maakte zijn debuut. De fysiek sterke spits is een jongen van de club, die zich goed ontwikkelt in het 2e elftal. Een karaktervoetballer, die zich technisch nog moet verbeteren. Derde wissel Marco van Gils had al een uur in het 2e gespeeld." De overige uitslagen waren SEV gunstig gezind, waardoor de Leidschendammers nu virtueel koploper zijn. Luhulima: "Er zijn nog zeven finales te gaan!"

RKAVV-RCL 2 (vr.) 3-3 (2-2)

Bij RKAVV ontbraken Angela de Koning, Stephanie Groenendijk, Danitsja Verwoerdt en (nog altijd) wereldreizigster Mandy Martens. Nikita van der Wijngaard, bij wie onlangs een ernstige knieblessure werd geconstateerd die haar deed besluiten te stoppen met voetballen, was er wel bij. Ze legde de tenues klaar, deelde desgewenst dextro's uit en voorzag het team verder van de nodige peptalk. Trainer Bert van der Kaa zag 2 speelsters in de spelersgroep terugkeren. "Francis Koning had sinds november niet meer gespeeld. Ze revalideerde van een geplande beenoperatie, maar door een val tijdens de wintersport erna duurde haar rentree langer. Ze is nu volledig hersteld. Linda Kemperman heeft hielspoor, maar mag van haar fysiotherapeut kwartiertjes voetballen. Ik ben blij met hun terugkeer." Marleen Vogels en Roos Burema (beiden RKAVV 2) werden wedstrijdselectiegroep toegevoegd. Van der Kaa zag winstpuntjes in het gelijkspel. "Gezien het spelbeeld hebben we te weinig kregen, maar er is als team voor elke meter gestreden. Er had meer in gezeten. Nina van der Hoeven miste een paar minuten voor tijd nog een grote kans. Als die er was in gegaan …… maar ja, met 'als' win je geen wedstrijden."

Alphense Boys-RKAVV 0-1 (0-0)

Op jacht naar een vervangende periodetitel deed de officieel degradatieveilige club van trainer Maurizio Ceccucci goede zaken. "Ja, we spelen nog ergens voor. We hebben tactisch een prima wedstrijd gespeeld, waardoor de kracht van Alphense Boys voor een groot deel beperkt is gebleven en hun zwakte vaak werd blootgelegd. De ploeg heeft zeer goed vanuit de afspraken gespeeld. Met Rico de Boer als uitblinker!" Karam Boukhari viel na twee weken blessureleed in. Ceccucci deed zijn naam eer aan door opnieuw twee jonge invallers op te laten draven. "Dylan van Oeffel is er de laatste weken steeds bij. En het is ook leuk om te zien dat Gino Bergwerff uit de JO19 prima is ingevallen. Hij deed half januari voor het eerst mee in een vriendschappelijke wedstrijd bij FC 's Gravenzande, pakt regelmatig zijn minuten in het 2e elftal mee en speelde nu tegen de club waar hij vorig seizoen speelde mee."

Van Nispen-Stompwijk'92 0-3 (0-1)

"Na de snelle openingstreffer zijn wij op het lastig bespeelbare veld voornamelijk op zoek gegaan naar de 2e treffer. Van Nispen wilde misschien wel te veel voetballen, terwijl wij voor de snelle passing vooruit kozen en kansen kregen", zegt trainer Erik van Manen, die zijn ploeg na rust snel op 0-2 zag komen door een eigen doelpunt. Nog voor een uur spelen was het 0-3 en werd de wedstrijd vrij eenvoudig uitgespeeld. Van Manen: "Wederom een mooi resultaat, maar plek 4 geeft in de huidige stand nergens recht op, we zullen dan ook alles op alles moeten zetten om dit vast te houden. Zelf winnen en hopen dat de concurrentie fouten maakt."

Wilhelmus-De Ster 3-2 (2-0)

Uit won Wilhelmus voor de winterstop nog vrij eenvoudig met 1-3. Daar leek het in de thuiswedstrijd ook op uit te draaien, maar trainer Oscar Laguna Burgos zag zijn elftal een terugval beleven. "De eerste helft was gewoon oké, de 2-0 een juiste afspiegeling. We zijn niet in de problemen geweest. Vervolgens kreeg De Ster ook nog eens rood. Dus was het wachten op 3-0 en 4-0, maar in de plaats daarvan raakten we helemaal de kluts kwijt en stond het binnen 10 minuten 2-2. Gewoon geen concentratie, geen organisatie en slecht verdedigen. Vervolgens hebben we wel weer onze ruggen gerecht en scoorden we 5 minuten voor tijd toch het winnende doelpunt." Niemand steeg boven de ander uit als het om individuele prestaties gaat. "We domineerden collectief, we faalden collectief, we baalden collectief en we haalden de finish met 3 punten collectief. We blijven in de race voor nacompetitie. Volgende week moet en zal het beter gaan. Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Het enige positieve is de winst, en meer niet."

 Invaller Linda Kemperman en matchwinner Rico de Boer, beiden van RKAVV (foto's: Jack v.d. Hulst en Hans v.d. Valk).
Aanvoerder Mathijs Wartna (Wilhelmus) scoorde het winnende doelpunt (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant