De smaakmakers van het weekend Geus (Stompwijk '92), Janssen (SEV) en Ammerlaan (Stompwijk '92; hier de 2-1) scoorden 8 doelpunten (foto's: AW).
De smaakmakers van het weekend Geus (Stompwijk '92), Janssen (SEV) en Ammerlaan (Stompwijk '92; hier de 2-1) scoorden 8 doelpunten (foto's: AW).

Periodetitel in zicht door opmerkelijke opmars Stompwijk'92

Sport 917 keer gelezen

Forum Sport-CSW 1-1 (1-0)

De deur van de kleedkamer bleef na afloop lang dicht en op de gang was niets te horen. Trainer Bas Steffens bleef ook lang in de kleedkamer. "Maar dat was meer omdat ik door Sportsignaal Radio werd gebeld. Natuurlijk is de teleurstelling groot. We staan nu op 4 punten van XerxesDZB op de 4e plaats in 1A. We hebben plaatsing voor de nacompetitie niet meer in eigen hand en kunnen zaterdag in een rechtstreeks duel op 1 punt van ze komen."

Forum Sport was de betere ploeg, maar vergat te scoren. Steffens is aan de andere kant blij met deze teleurstelling van zijn spelers. "Een teleurstelling naar boven is anders dan een teleurstelling naar beneden, waar deze club in het verleden veel mee te maken heeft gehad. We willen een stabiele top 5 eersteklasseclub zijn met af en toe 'prikken' naar boven." Xerxes DZB uit wordt aanhaken of afhaken.

Jurrian Jouvenaar; Matthijs de Jong (65. Jordy de Bruin), Gino Lauwers, Ian Baggerman, Timo Ploumen; Nychel l'Ami, Mike de Graaf; Joshua Steenvoorden (76. Abdelhak Bojaada); Chadion Melfor, Leo Dijkhuizen, Marc du Chatenier (69. Brian de Jong). Doelpunt: du Chatenier.

Hazerswoudse Boys-SEV 2-2 (0-0)

Uit een vrije trap van Joshua Reid 3 minuten in de extra tijd kopte Wessel van Huizen de bal voor het doel waar Paul Janssen zijn 2e doelpunt van de middag scoorde. SEV toonde strijd en vechtlust op het moment dat het nodig was, maar trainer Denis Luhulima vond dat niet genoeg. "Dit was by far onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We hebben de 1e helft niks weggegeven, maar ook maar één mogelijkheid gecreëerd." Het vroege uitvallen van Tim de Jong met een hamstringblessure hielp SEV aanvankelijk niet. Het inbrengen van Milan van der Veer in de spits na rust deed dat wel. Luhulima: "Met hem werden we scherper en feller in de duels. De 0-1 was terecht, maar op het uur kwamen we in korte tijd met 2-1 achter. Het baltempo moest en ging omhoog en we kregen veel corners mee. Samengevat hebben we te weinig gebracht om 3 punten mee naar huis te nemen. Zaterdag Haagse Hout uit wordt opnieuw een pittige wedstrijd."

Björn Henrichs; Nick Rapmund, Jeremy Knegtmans, Bjorn v. Haarlem, Roland Groeneweg; Paul Janssen, Tim de Jong (20. Michiel v.d. Zwan), Wessel v. Huizen; Hassan Bendahman (46. Milan v.d. Veer), Jasper Koning, Joshua Reid.

LYRA-RKAVV (vr.) 4-2 (2-1)

Binnen 8 minuten stond RKAVV voor en ook weer achter. Ruim een kwartier voor tijd kwamen de vrouwen van trainer Bert van der Kaa op 2-2, maar in de laatste 2 minuten won de koploper toch. Desondanks was trainer Bert van der Kaa een tevreden man. "Er is veel strijd geleverd en veel op de helft van LYRA gevoetbald. We kregen wat ongelukkige doelpunten tegen helaas, maar als RKAVV zaterdag bij ARC met net zoveel strijd en passie het veld op gaat en ook voetballend goed voor de dag komt als tegen LYRA, dan moeten we kunnen winnen." Van der Kaa is ook al druk bezig met komend seizoen. "Van de selectie waar we nu mee werken stopt er tot nog toe één speelster. Ik heb met bijna alle speelsters gesproken. Ik wil volgend seizoen graag 16 tot 18 vrouwen in de spelersselectie. Wordt vervolgd."

Sterre van der Zalm; Stephanie Groenendijk, Francis Koning, Jessie v. Leeuwen, Vreni v. Herk; Merijn Buitenhek, Claudia v.d. Hulst, Nina van der Hoeven; Romy v.d. Helm, Sylvia v. Leeuwen (68. Linda Kemperman), Michelle Hersmis (57. Danitsja Verwoerdt). Doelpunten: v.d. Helm & eigen doelpunt.

RKAVV-SDO 0-4 (0-1)

Dezelfde elf spelers, die vorige week Alphense Boys door een tactisch goed uitgevoerd plan met 0-1 wonnen, gaven dit keer niet thuis. Vier doelrijpe kansen (voor rust) en een uit de bovenhoek getikte vrije trap van Rico de Boer waren de enige wapenfeiten. Trainer Maurizio Ceccucci was kort en bondig in zijn commentaar. "Wat vorige week wel lukte, lukte nu niet. We hadden een off day, of anders gezegd een day off." Door de resultaten van naaste concurrenten heeft RKAVV nog uitzicht op het toetje nacompetitie. Ceccucci: "Het winnen van de 3e periode wordt lastig. We zullen zondag in ieder geval van Purmersteijn thuis moeten winnen."

Mike ten Kroode; Sjors Verhagen, Burak Huyuk (73. Gino Bergwerff), Jordy de Wit, Dave Hooijmans; Robin Steffens, Rico de Boer, Oalid Faik (57. Karam Boukhari); Remco Overdevest, Peter Lomonaco, Serano v.d. Hurk.

Stompwijk'92-FC Rijnland 6-3 (2-1)

Tien wedstrijden, negen overwinningen, 62 doelpunten, waarvan Enrico Geus 23 en Nick Ammerlaan 22. Stompwijk'92 is een serieuze kandidaat voor de 3e periode. Via 0-1, 3-2 en 4-3 boekte de ploeg van trainer Erik van Manen uiteindelijk een ruime overwinning. Hij oogde in de rust al ontspannen op een goede afloop. Hij nam de tijd om zijn dochter nog even te knuffelen. "Ik heb altijd tijd voor mijn kids. Voetbal is 'maar' de belangrijkste bijzaak in het leven, toch? Ik was ook ontspannen. Na de openingsfase en wat omzettingen, van 1:4:4:2 naar 1:4:3:3, met John Onderwater in de spits erbij gingen we beter voetballen." De winst volledig toeschrijven aan het koningskoppel Geus & Ammerlaan doet Van Manen niet. "Natuurlijk scoren de heren makkelijk, maar ik denk dat het elftal op dit moment gewoon aardig in balans is. Daniël Knijf is een welkome schakel, maar vergeet bijvoorbeeld ook de kracht van Nick van den Bosch in de laatste linie niet. Het elftal is zich op dit moment bewust van hun kwaliteit. Twee doelpuntenmachines hebben rondlopen is lekker. Onze gretigheid is wederzijds vertrouwen en de wil om voor elkaar te werken. De groep heeft zin en laat dat op zondag zien." Koen Kemna debuteerde. Van Manen: "Een hele goede A-junior waar een goede kop op zit. Samen met onder anderen Jaco Sweere is hij de toekomst voor Stompwijk'92 1."

Jason v.d. Voort; Sem v.d. Salm, Pim v.d. Arend, Nick v.d. Bosch, Donny v. Marwijk; Bo v. Viegen, John Onderwater (65. Rick Luiten), Bart v.d. Salm, Daniël Knijf (75. Tim v. Veen); Enrico Geus, Nick Ammerlaan (85. Koen Kemna). Doelpunten: Geus (3) & Ammerlaan (3).

WIK-Wilhelmus 2-3 (0-0)

De Voorburgers staan nu 2e. Wilhelmus was direct kansrijk, maar scoorde niet. Een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na rust werd via 0-2 en 1-3 netjes gewonnen. Trainer Oscar Laguna Burgos zat geen moment in de rats. "Een dik verdiende overwinning met 2 mooie goals van Jacky Adam uit 2 assists van Bill Duah, en een goede goal van Carlo Goedhart op aangeven van Jacky Adam. Ondanks dat we bijna een uur met 10 man speelden domineerden wij de wedstrijd. De rode kaart voor Remy Kant was dom. Hij gebruikte een woord dat niet door de beugel kon. Ons 1e doel is nu nacompetitie, hoe maakt niet uit, en ons 2e doel is promotie." Allroundvoetballer Kevin Langeveld kondigde maandag zijn terugkeer in seizoen 2018-2019 aan. Laguna Burgos: "Daar ben ik superblij mee."

Martesano Biliosa; Tomas Ruijgrok, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Ruben Gymphi, Jacky Adam (88. Timo Albers), Youri Bruno; Bill Duah (70. Carlo Goedhart), Kevin Besamusca (63. Bud de Bree), Remy Kant.

Romy v.d. Helm (RKAVV vr.) was een plaag voor de Lyra-verdediging (foto: AW).
Leo Dijkhuizen (Forum Sport) wordt hier door 2 man gehinderd om te scoren (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant