Sabine Kuilenburg gaat in augustus met Jong Oranje naar het WK Voetbal Vrouwen O20 in Frankrijk (archieffoto: Peter Looijen).
Sabine Kuilenburg gaat in augustus met Jong Oranje naar het WK Voetbal Vrouwen O20 in Frankrijk (archieffoto: Peter Looijen).

Sabine Kuilenburg naar WK O20 in Frankrijk

Sport 625 keer gelezen

Leidschendam - Bondscoach en oud-international Michel Kreek heeft vrijdag de definitieve selectie van Oranje Vrouwen O20 voor het WK voetbal in Frankrijk (5-24 augustus) bekendgemaakt. Onder de 21 definitief geselecteerden behoren Victoria Pelova en Sabine Kuilenburg van eredivisionist ADO Den Haag Vrouwen.

Voor de Leidschendamse Kuilenburg (19) is het de eerste keer dat ze naar een eindronde gaat. Begin 2017 maakte ze al wel eens deel uit van de voorlopige selectie O19, dat zich destijds voorbereidde op het kwalificatietoernooi voor het EK 2017 in Noord-Ierland. Op 19 januari 2017 debuteerde ze in Oranje Vrouwen O19 tegen Ierland. Ze speelde tot nu toe 4 oefen-interlands als invaller. Door een in het laatste eredivisieduel opgelopen middenvoetsbreuk kwam Kuilenburgs ploeggenoot en doorgaans basisspeler Nadine Noordam niet meer voor selectie in aanmerking.

De (voormalige) Leidschendamse voetbalvrouwen Esther Scheenaard, Jessie van Leeuwen, Maartje Looijen en de tweeling Paola & Yvette van der Veen gingen Kuilenburg als jeugdinternational voor. Scheenaard speelde zelfs in het 'echte' Oranje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant