Er waren gezellige kraampjes waarin mensen op een traditionele Ethiopische manier koffie dronken (foto: Ap de Heus).
Er waren gezellige kraampjes waarin mensen op een traditionele Ethiopische manier koffie dronken (foto: Ap de Heus). Foto: Dick Janssen

Ethiopisch toernooi zorgt voor feest op Kastelenring

De Ethiopische Sport & Cultuur Federatie in Europa (ESCFE) organiseerde van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 juli een groot internationaal voetbaltoernooi op Sportpark Kastelenring; de thuishaven van SEV en RKAVV.

Aan het toernooi namen ruim 1100 Ethiopische voetballers uit verschillende Europese landen deel. Hun supportersschare bedroeg naar schatting 4000 voetbalfans per dag, waarvan velen met vlaggen en/of in Ethiopische kledij gehuld. Een toernooi van deze omvang vond in Leidschendam-Voorburg nooit eerder plaats. De eerste dag was regenachtig maar dat weerhield circa 2000 mensen er niet van om naar het sportpark te komen. De dagen erna werd het weer wat beter en werd het wat drukker. De zaterdag vielen ook wat buien, maar was het nog wel aangenaam. In een gezellige ambiance werden de wedstrijden gespeeld. Er waren gezellige kraampjes waarin de mensen op een traditionele Ethiopische manier koffie dronken. Ook was er een tiental kraampjes waarin specifiek Ethiopische maaltijden werden bereid. Dankzij veel vrijwilligers van SEV en RKAVV slaagde de organisatie er in om al deze mensen ook te voorzien van een (Hollands) hapje en drankje. De parkeerplaats werd omgetoverd tot een dansvloer met één groot feest. Het was een bijzondere toernooi bij RKAVV en SEV, al bleef er na afloop wel veel rommel achter.