Bekende namen in Het Veur Theater

Theaterliefhebbers in Leidschendam-Voorburg en omgeving komen volgend seizoen flink aan hun trekken in Het Veur Theater aan de Damlaan in Leidschendam. Met namen als Youp van 't Hek, Richard Groenendijk en Veldhuis & Kemper zijn bekende namen vastgelegd. Daarnaast zijn er met namen als Ali B en Rundfunk ook aansprekende artiesten voor jongeren binnen gehaald.

Het was volgens theaterdirecteur Oscar van Schijndel weer een hele klus om de nieuwe planning weer netjes gevuld te krijgen. "Het is altijd een hoop geschuif en soms lukt niet alles wat je had gehoopt. Artiesten komen hier ontzettend graag door de prettige sfeer en omdat ze weten dat het gehele team vrijwillig en met enorme passie het theater draaiende houdt. Daardoor is het toch gelukt om een flink aantal bekende namen in de nieuwe brochure te plaatsen". Na wat aandringen verklapt hij dan toch nog wat extra namen zoals Sara Kroos, Javier Guzman, en Mathilde Santing die komen try-outen. "Ja gaaf hé? Sara Kroos staat na 12 jaar weer op het Leidschendamse podium, Youp van 't Hek na 5 jaar en Veldhuis & Kemper voor het eerst. Blijkbaar doen wij het als onafhankelijk theatertje goed en hebben wij ons bestaansrecht wel bewezen".

Het Veur Theater draait zonder subsidie van de Gemeente en naast de entreegelden vooral op het commercieel verhuren van de ruimtes aan bijvoorbeeld toneel-, musical-, dans- en zangscholen, bedrijven en particulieren. Van een bijeenkomst met werkgroepen en sessies door het gehele pand tot een verjaardagsfeest of bruiloft; alles is mogelijk.

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start op 28 april op www.hetveurtheater.nl om 11:00 uur.