De sleutels van het clubhuis worden overhandigd aan het BPT (foto: pr).
De sleutels van het clubhuis worden overhandigd aan het BPT (foto: pr). Foto:

Buurtpreventieteam Voorburg West gehuisvest bij scouting

Per 1 april maakt het buurtpreventie team Voorburg West gebruik van het clubhuis van Scouting Livingstone-Miriam voor de opslag van spullen (jassen, zaklampen, kaarten en folders) en voor het beginnen en eindigen van hun rondes door Voorburg West.

Het BPT, actief sinds 2014, bestaat uit ongeveer 60 vrijwilligers die enkele malen per dag in teams een ronde lopen door Voorburg West. Omdat de wijk waarin gepatrouilleerd wordt steeds groter aan het worden is, was het BPT op zoek naar een centraal in de wijk gelegen locatie. Deze locatie is gevonden in het clubhuis van Scouting Livingstone-Miriam. "Voor ons is het een ideale win-win situatie" aldus Hans Hoeneveld, secretaris bij de Scouting. "Het BTP zocht onderdak en wij kunnen ruimte beschikbaar stellen. Daarnaast is er nu op regelmatige basis ook controle op en rond het clubhuis".

Geer de Jager, coördinator van het BPT geeft aan dat er elke dag door vrijwilligers van 30 tot 80 jaar in een aantal groepjes rondes worden gelopen door heel Voorburg West. Hierbij let het team op o.a. de volgende zaken: marker-papiertjes tussen de deuren en (auto)ramen die open staan en andere zaken die opvallen. Meer info over de Scouting Livingstone-Miriam kunt u vinden op www.livingstone-miriam.nl. Wilt u zich aansluiten bij het BPT, stuur dan een mail naar:
bptwest@gmail.com.