GBLV wil ondernemersgala

In Leidschendam-Voorburg zijn diverse ondernemersverenigingen en businessclubs actief. De lokale economie verdient van een gemeentebestuur een blijvende actieve aandacht, vindt Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV).

Maar een gezonde gemeente kan niet zonder initiatieven, waarbij ook het goede doel aandacht krijgt. Daarom stelt GBLV-gemeenteraadslid Hans Peter Klazenga voor om een ondersnemergala te organiseren waarbij politiek en ondernemers elkaar ontmoeten. "Het ondernemersgala is in de gemeente Den Haag al sinds twaalf jaar een enorm succes. Het is het moment om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Tevens is het gala hét moment om geld in te zamelen voor een goed doel. Hoe mooi zou het zijn als wij in onze gemeente ook zoiets zouden kunnen organiseren, zodat de ondernemers een podium hebben om elkaar te ontmoeten en het gemeentebestuur en ondernemend Leidschendam-Voorburg zich kunnen inzetten voor een goed doel. Laten we eens onderzoeken of er binnen deze gemeente draagvlak voor is, want een dergelijk gala kan alleen succesvol zijn wanneer er een meerwaarde ontstaat," aldus raadslid Hans Peter Klazenga.

Diverse partijen hebben bij Hans Peter Klazenga aangegeven positief tegenover een dergelijk gala te staan. "Laten wij ons dan als grootste partij opstellen als de initiator van dit gala in Leidschendam-Voorburg en ons uiterste best doen om partijen met elkaar te verbinden." Op 4 april, tijdens de commissievergadering Algemene Zaken zal GBLV met dit voorstel komen. Klazenga stelt: "Als we op welke manier dan ook ondernemend Leidschendam-Voorburg kunnen helpen en faciliteren en daarbij ook nog eens een goed doel steunen, kan niemand hier toch bezwaar tegen hebben?"

De centrale hal van het Raadhuis in Leidschendam is volgens GBLV een prachtige locatie voor het ondernemersgala. Tot slot zou GBLV het ondernemersgala ook willen combineren met een gemeentelijke stimuleringsprijs voor jong innovatief ondernemerschap. Klazenga: "Dat is een eerste stap om als gemeente aan te geven dat wij voor jonge innovatieve ondernemers een prima ondernemersklimaat willen creëren."