De mensen van de gemeente en SenW met de betreffende kinderen (foto: Michel Groen).
De mensen van de gemeente en SenW met de betreffende kinderen (foto: Michel Groen). Foto:

Werknemers onder de 1.30 meter aangenomen

De kids van de Brede School uit Voorburg Bovenveen hebben zich de afgelopen weken ingezet om 'het Sprookjesbos' echt te laten worden.

Nadat zij bij de WOeJ4kids wekenlang stammetjes versierden, onder leiding van Melitta van Bracht (gemeente), de vrijwilligers en Monika Borsboom van WOeJ, werd het nu tijd om ze terug te plaatsen in de natuur. Buurtcoach Marko Leeman (SenW) en vrijwilligers van de Woej en de gemeente gingen op pad met de kids. Na een mooie wandeling door de parken in 't Loo, kwamen ze uiteindelijk aan bij het 'Sprookjesbos' in park Vreugd en Rust. De beschilderde stammetjes hebben daar nu een plaats gekregen naast de kerstbomen van 2016. Deze ervaring zorgde voor een leerzame en vooral spannende middag. Met grote glimlachjes liepen de kids na de 'planting' terug naar de WOeJ.

Bovenstaande was eigenlijk bedoeld als 1 aprilgrap, maar SenW en WOeJ wilden hiermee ook de aandacht vestigen op de samenwerking met de gemeente. Deze kwam tot stand tijdens een bijeenkomst bij WOeJ in de wijk Bovenveen. "In de organisatie van naschoolse activiteiten spelen we in op dat waar er op dit moment behoefte aan is. Met deze activiteit spelen we in op de creativiteit en ontwikkeling van de kids, doen we een beroep op het bewustzijn van de natuur om ons heen en leren de kids samen te spelen en samen te werken", aldus Marko Leeman van SenW.