De drukte op het Sluisplein zorgt soms voor gevaarlijke situaties (foto: pr VVD LDVB).
De drukte op het Sluisplein zorgt soms voor gevaarlijke situaties (foto: pr VVD LDVB). Foto:

VVD wil autoluw Sluisplein
gedurende vaarseizoen

De zon zorgt voor veel bezoekers van de horeca aan de sluis. Iedere zomer lijkt het wel weer drukker te worden in het bruisende hart van Leidschendam. Om deze drukte in goede banen te leiden pleit de VVD nu in samenspraak met de ondernemers en bezoekers voor het in de zomerse weekenden autovrij maken van het Sluisplein; de straat voor de ijssalons.

Rennende kinderen tussen de horeca en de terrassen, overstekende serveersters, langsrijdende fietsers en dan daar tussendoor nog de nodige auto's en scooters. Bart Eleveld, raadslid voor de VVD: "Ik liep al een tijdje rond met de gedachte dat er iets aan deze onveilige situatie gedaan moest worden. Veiligheid rond horeca en zeker rond terrassen is belangrijk. Op de drukke zaterdagen en zondagen kan de veiligheid van bezoekers, kinderen en fietsers niet meer gegarandeerd worden. Daarom zal het gemotoriseerd verkeer op de drukke momenten moeten wijken. Belangrijk aandachtspunt daarbij is wel dat de bewoners van de Venestraat, Leidsekade en Oostvlietweg hun woning nog normaal kunnen bereiken en dat de ondernemingen bevoorraad kunnen worden."

Het idee is dat het Sluisplein in de weekenden tijdens het vaarseizoen van 11:00-21:00 uur dicht gaat voor gemotoriseerd verkeer. Dit idee wordt door middel van een motie in de raadsvergadering van 11 april voorgelegd aan het college.