Michelle Jongenburger (l.) ziet haar doorloopbal in de korf vallen. Rechts Daan de Groot (7) en Ascha Strampraad (13). Foto:

VEO ontworstelt zich
na rust aan Rapid

Het tweede deel van de veldcompetitie begon voor VEO (tweede op de ranglijst met 10 punten uit 7 wedstrijden) thuis tegen het Haarlemse Rapid (0 punten).

Tot 17 minuten voor de rust verliep de wedstrijd -met steeds een voorsprong van maximaal één doelpunt voor de thuisploeg- gelijk op (7-7). Bij deze stand gaf VEO gas en vijf minuten later stond de teller op een zeer verdiende 11-7. Daarna werd er echter tot de rust niet meer gescoord en de slimme Haarlemmers kwamen kort voor de thee dreigend terug tot 10-11. Na de onderbreking leek Rapid het initiatief te pakken en kwam zelfs bij 11-12 op voorsprong. Pas na 11 minuten in de tweede helft legde de degelijk spelende Ascha Strampraad voor VEO de bevrijdende treffer in de korf: 12-12. Sanne Cramer hielp met een doorloop (13-12) de Voorburgers verder uit het dal. Jesper Verschoor mocht orde op zaken stellen vanaf de strafworpstip (14-12), waarna snel 15-12 en 16-12 volgden. Daan de Groot maakte de pot zakelijk af naar 19-13. Coach René Arnoldus was achteraf blij met de punten, maar zag wel dat zijn ploeg een lange periode moeite had om te scoren. De algemene teneur bij de Voorburgers -ook bij de wijze oude mannen aan het bier…- was die "van de punten zijn binnen en daar gaat het om." Volgende week zal VEO (12 punten) in de uitwedstrijd én derby tegen directe concurrent Futura (11 punten) het vizier iets scherper moeten instellen wil het de tweede plek behouden.