Behalve gefeest en gedanst, werd er ook volop geknutseld met oude langspeelplaten en tijdschriften in de tot feestlocatie omgeturnde sporthal van RKAVV  (foto: Michel Groen).
Behalve gefeest en gedanst, werd er ook volop geknutseld met oude langspeelplaten en tijdschriften in de tot feestlocatie omgeturnde sporthal van RKAVV (foto: Michel Groen). Foto:

Polonaise door sporthal RKAVV

Het was een groot feest op zondag 2 april in de sporthal van RKAVV tijdens het Festival Unlimited. In polonaise genoten de 250 mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders van de muziek tijdens de lookalike party.

Imitators van onder andere Andre Hazes en Jan Smit en de Haagse band The Magic Mumble Jumble zetten de zaal op zijn kop. "Het was geweldig", vertelt organisator Dave Fisser van Stichting Leidschendam-Voorburg in Beweging.

'Festival Unlimited' was voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders en familie en ging om 12.00 uur van start met workshops op het gebied van theater, zang, dans en sport. Na de workshops was het tijd voor muziek. De Haagse band The Magic Mumble Jumble verzorgde de aftrap van het muzikale spektakel direct gevolgd door de lookalike acts van Andre Hazes, Jan Smit en de Toppers (Nick Stricker en Helemaal Top). De bezoekers gingen helemaal uit hun dak, zeker toen er ook nog bezoek kwam van twee sterren uit Goede Tijden, Slechte Tijden, Eric Bouwman en Guido Spek. Eric Bouwman nam de presentatietaak voor zijn rekening en Guido Spek was beschikbaar voor een meet & greet. "Iedereen is met hem op de foto gegaan. En Guido heeft ook nog een aantal liedjes met ons meegespeeld", zegt Dave, die ook bandlid is van Captain Midnight XL. Deze feestband zorgde voor een spetterende slotact.

Het festival is een samenwerking tussen Stichting Leidschendam-Voorburg in Beweging, WijZijnRKAVV, Atelier Juliette Pestel en Elly Grevers. Het team van RKAVV onder leiding
van Marcel Graffner, Merel Borsboom en Sandra Zweekhorst toonde zich een goed gastheer en mede-organisator.

Dave kwam op het idee van een festival voor mensen met een verstandelijke beperking toen hij tijdens het WK-hockey in Den Haag aanwezig was bij een festival van de Dirk Kuyt Foundation. "Daar hing zo'n enorm leuke sfeer. Ik wist toen gelijk dat ik zoiets ook wilde organiseren." Tijdens zijn eigen festival 'A Walk in the park' in Voorburg kwam hij in gesprek met Juliette Pestel en Elly Grevers, die graag wilde samenwerken om het festival van de grond te krijgen en de workshops organiseerden. Met verschillende sponsors, onder andere de gemeente, en heel veel hulp van vrijwilligers van voetbalvereniging RKAVV is het eerste Festival Unlimited een daverend succes geworden. "Dit was een mooie pilot voor een nog groter festival", aldus een gedreven Dave Fisser. Meer informatie op www.festivalunlimited.nl en foto's en filmpjes op www.facebook.com/festivalunlimited.