Onder coördinatie van Lions Club Voorburg werden 57 miljoen koffiepunten en 600 kilo oud en vreemd geld ingezameld (foto: pr).
Onder coördinatie van Lions Club Voorburg werden 57 miljoen koffiepunten en 600 kilo oud en vreemd geld ingezameld (foto: pr). Foto:

Nationale inzamelactie Lions Club groot succes

Onder coördinatie van Lions Club Voorburg zijn met een nationale actie maar liefst 57 miljoen koffiepunten en ruim 600 kilo aan oud en vreemd geld ingezameld. Een groot succes ten behoeve van de Voedselbanken en Fight for Sight.

De 57 miljoen koffiepunten werden vorige week aangeboden aan een vertegenwoordiger van Douwe Egberts in ruil voor pakken koffie voor de Voedselbanken in Nederland. De koffiebrander maakte een genereus gebaar en verhoogde het aantal pakken koffie met 20%. Daarmee konden de Voedselbanken in totaal 108.500 pakken koffie in ontvangst nemen. Tom Hillemans, vice-voorzitter Voedselbanken Nederland: "We zijn heel blij met dit resultaat. Onze klanten worden heel blij van koffie in een voedselpakket."

Mensen konden dit jaar ook oud en vreemd geld inleveren. Er zijn veel mensen die nog oud geld in huis hebben of, na een vakantie of zakenreis, vreemd geld overhouden dat hier niet inwisselbaar is. Veel vreemd geld wordt via het internationale netwerk van de Lions Club omgewisseld voor euro's. Oude munten die niet meer kunnen worden ingewisseld gaan naar een veiling of worden opgekocht (en omgesmolten) door bijvoorbeeld een koper- en nikkelbedrijf. In totaal is ruim 600 kilo aan muntgeld opgehaald, goed voor een bedrag van ruim €30.000. Dit bedrag wordt gedoneerd aan Fight for Sight, een organisatie die zich inzet om blinden en slechtzienden in derdewereldlanden te kunnen laten opereren. Herbert Verseveld van Fight for Sight: "Vaak is een relatief eenvoudige staaroperatie nodig. Maar de patiënt of zijn familie heeft hiervoor echter geen geld. Denk je eens in, volwassenen die niet kunnen werken en kinderen die niet naar school kunnen alleen omdat ze (onnodig) blind zijn en een operatie niet kunnen betalen". De Stichting Wilde Ganzen verhoogt het ingezamelde bedrag met 50%. Inclusief deze bonus kunnen ruim 2.000 staarblinden hun zicht weer terugkrijgen. Een geweldig succes.