Robin Schoew scoorde al binnen de minuut 1-0 voor SEV (foto: AW).
Robin Schoew scoorde al binnen de minuut 1-0 voor SEV (foto: AW). Foto:

Forum Sport, SEV en Wilhelmus schrijven drie punten bij

Voorschoten'97 Forum Sport 1-3

Daniël Nolet; Gijs Hebing, Jeroen Beute, Matthijs de Jong, Timo Ploemen; Nychel l'Ami, Scott Drabbe; Matthijs Seilberger; Jurdany Koster (65. Brian de Jong), Mike de Graaf (85. Hugo van Diepenbeek), Joshua Steenvoorden (80. Robin Diets). Doelpuntenmakers: l'Ami (2 strafschoppen) & De Graaf; Hamza Chikhi (ex-Forum Sport) 1-3.

Djanomi Traxel (werd zaterdag vader) was afwezig; rechtsback Matthijs de Jong verving de centrale verdediger. A1-speler Gijs Hebing verving De Jong als rechtsback. Trainer Bas Steffens, die verder Jurdany Koster de voorkeur boven Brian de Jong gaf, zag een zeer sterk Forum Sport. "We waren constant de baas in de duels en het veldspel. De uitslag had veel hoger moeten zijn. Al in de 1e 10 minuten misten we 2 100% kansen." Stille kracht Nychel l'Ami liet zich gelden. Steffens: "Nychel is een goede kracht en mijn 2e aanvoerder. Hij is de regisseur op het middenveld. Zijn 2 goals waren uiteindelijk belangrijk omdat de andere kansen uit veldspelsituaties er niet in gingen." De selectiespelersgroep wordt komend seizoen versterkt met spits Marc du Chatenier (Westlandia zo. 2), die eerder voor SV Den Hoorn, Feyenoord en ADO Den Haag speelde. Steffens: "Marc zit bij zijn club tegen het 1e elftal aan, heeft kwaliteit en ambitie. Hij doet nu een stapje terug om uiteindelijk op het niveau van Westlandia proberen terug te kunnen keren."

SEV-Verburch 3-0

Andy v.d. Meulen; Tim Orta, Jeremy Knegtmans (87. Björn v. Haarlem), Jan Henk Willemse, Roland Groeneweg; Paul Janssen, Tim de Jong, Wessel van Huizen; Robin Schoew (84. Martijn Kersten), Jasper Koning, Randy de Witt. Doelpuntenmakers: Schoew, De Witt & Koning.

Het is de Leidschendammers, die nu voorlaatste staan, ernst om niet te degraderen. Al na een enkele tientallen van seconden werd 1-0 gescoord. De overwinning kwam niet meer in gevaar. "Een overwinning van het collectief", zegt trainer Denis Luhulima, die geen concessies wilde doen aan de opstelling en het spelconcept, toen linksback Marco van Gils niet bleek te kunnen spelen. "Roland Groeneweg speelde na zijn terugkeer van een langdurende blessure eerst linksback en verhuisde na verloop van tijd naar rechtsback. Hij kon dus gewoon linksback spelen. Tim Orta is een echte rechtsback." Het verschil met nummer 7 Ariston'80 is 11 punten maar niet iets om je bij voorbaat gewonnen te geven. Luhulima: "We zitten in een flow en hopen daarin te kunnen blijven zitten. Direct na afloop hield ik ze voor dat we er nog lang niet zijn. Maar dat weten ze zelf ook wel. Er zit een enorme drive in de spelersgroep."

Wilhelmus-OHVV 1-0

Xavier Gyina; Bas de Bree (85. Carlo Goedhart), Adem Dogan, Mathijs Wartna, Ruben Gymphi; Brady Koot, Achmet Akbulut (65. Ismaël el Bouazati), Kevin v.d. Poel; Dennis v.d. Poel, Kevin Langeveld, Jake Smart (65. Rémy Kant). Matchwinner: Kevin v.d. Poel!

Doelman Xavier Gyina verving de geschorste Justin van Look en Brady Koot kreeg opnieuw de voorkeur boven de jonge middenvelders Carlo Goedhart en Ismaël el Bouazati. Trainer Haico Herbert: "Brady hebben we in deze fase van de competitie waarin we ons veilig moeten spelen hard nodig. Hij gaat voorop in de strijd en heeft de wil om te winnen." Aanvoerder Kevin van der Poel, die sinds zijn terugkeer van een knieblessure alleen maar linksback had gespeeld, speelde weer eens op '8', linkermiddenvelder. Zijn favoriete positie had hij tot nu toe vermeden, omdat hij fysiek er nog niet aan toe was om op die dynamische plek te spelen. Herbert: "Kevin ging ook niet beter spelen op linksback, dus was het ook noodzakelijk om hem daar weg te halen." De matchwinner verlaat de club met zijn broertje Dennis aan het eind van het seizoen. Samen volgen zij doelman Reinder Pul (SEV) en de dit seizoen daar al acterende Wessel van Vliet (ex-Wilhelmus) naar collega tweedeklasser VUC. De ook al vertrekkende trainer Herbert vindt het jammer voor Wilhelmus. "Hahaha ik zie de headlines al weer in de krant. De trainer vindt (…). Laten we het erop houden dat ik het enerzijds begrijp en anderzijds ook weer helemaal niet (....). Maar het allerbelangrijkste vind ik dat we de volgende wedstrijd weer moeten gaan winnen." Wilhelmus heeft dit weekend en (Paas)zondag geen competitieverplichtingen.

Halsteren-RKAVV 0-0

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Peter Lomonaco, Daan de Blank, Riemer Bovet; Jari de Jong, Robin Steffens, Rico de Boer; Brandon Richardson (79. Norvin Mercera), Sohrab Safi (84. Wassim Bachar), Oalid Faik (67. Remco Overdevest).

Na twee thuisnederlagen tegen koploper Blauw Geel'38/JUMBO en nummer 5 in de Hoofdklasse B OSS'20 (midweekse inhaalwedstrijd; 1-3) pakten de Leidschendammers een punt tegen de nummer 6 op de ranglijst. Daan de Blank, die tegen Blauw Geel'38 met een flinke buil op zijn hoofd was uitgevallen en de warming up voorafgaande aan het duel met OSS'20 wegens die buil moest staken, was weer fit. Spits Overdevest was dat nog niet helemaal. Aanvoerder Sjors Verhagen ontbrak wegens een knieblessure. Trainer Robin Knoester: "Een positief resultaat was bittere noodzaak." Doelman Ten Kroode ranselde in de slotfase een kopbal van ex-prof Matthew Amoah (Vitesse, Borusaia Dortmund, NAC, Heracles, Heerenveen) uit zijn doel. Knoester: "Uiteindelijk was de uitslag terecht. IFC thuis is de volgende finale om uit de degradatiezone weg te komen."

KDO Stompwijk'92 5-0

Jason v.d. Voort; Bart v.d. Salm, Pim v.d. Arend, Tim v. Rijn (60. Leroy v.d. Salm), Joris Disseldorp; Yorick v. Benten, Maurice Luchtigheid (60. Jacco Sweere), Dennis v.d. Linden; Enrico Geus (70. Fabio Biegel), Nick Ammerlaan, Toby v. Marwijk.

Yorick van Benten verving de geblesseerde Bo van Viegen; Nick Ammerlaan de geblesseerde Rick Luiten. Trainer Erik van Manen: "Wetende dat KDO een sterke ploeg is die op natuurgras speelt was de verwachting op een topresultaat niet direct aanwezig, maar een stuntje bij de koploper hadden we wel voor ogen." Hij kwam bedrogen uit. "We hadden zondag helaas helemaal niks te vertellen. KDO was op alle fronten beter en vanuit hun spelopvatting levensgevaarlijk; sterke spitsen, geloof in elke bal, strijd, passie en een gezonde dosis beleving. Daar hebben wij veel te weinig tegenover gezet; geen geloof en weinig dadendrang. Een iets betere start in 2e helft gaf nog een beetje hoop op een mooie wedstrijd, maar het was al snel 4-0." Om blessures en verdere kaartenschade (doelman Jason van der Voort kreeg direct rood; speler Leroy van der Salm verving hem omdat al 3x gewisseld was) te voorkomen wisselde Van Manen 3x. "Met nog 15 minuten te spelen pakte Leroy gelukkig de pingel die nog stond na de overtreding van Jason. Het bleef 5-0. MMO thuis moeten 3 punten voor ons worden om verder afzakken te voorkomen." Tot vorige week bood het spel van Stompwijk'92 nog steeds voldoende positieve aanknopingspunten. Van Manen: "Jazeker wel, maar dan moeten we wel de mouwen opstropen."

CATCH Midvliet TV

Voor het maandelijkse Midvliet tv-sportprogramma Sport Inside brachten cameraman John Meijer en reporter Alexander Wagener onlangs een bezoek aan soft- en honkbalclub CATCH. Deze week is 'Ploeg in Beeld' nog te zien en daarna op YouTube terug te vinden.


Voetbalprogramma

Zaterdag 8 april
Forum Sport-Brielle, 14:30 uur, VoetbalPark 't Loo.
Ariston'80-SEV, 14:30 uur, TU Sportpark, Mekelweg, Delft.
RVVH 2-RKAVV, 13:45 uur, Sportpark a/d Sportlaan, Ridderkerk.

Zondag 9 april
RKAVV-IFC, 14:30 uur.
Stompwijk'92-MMO, 14:00 uur, Sportpark De Meerhorst.


Kevin van der Poel werd matchwinner van Wilhelmus (archieffoto: AW).
Koploper Forum Sport MD1 verloor zaterdag de derby bij de virtueel nieuwe koploper RKAVV MD1; 2-1 (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).