Drukte tijdens de informatiebijeenkomst over de Nieuwe Driemanspolder (foto: pr).
Drukte tijdens de informatiebijeenkomst over de Nieuwe Driemanspolder (foto: pr). Foto:

Drukke bijeenkomst over
Nieuwe Driemanspolder

De informatiebijeenkomst over de start van de aanleg van de Nieuwe Driemanspolder op dinsdag 28 maart kon rekenen op veel belangstelling.

Aannemer De Dijkencombi presenteerde op hoofdlijnen zijn aanpak voor de komende jaren. Aansluitend konden bezoekers net als voorgaande jaren de informatiemarkt van het project bezoeken voor specifieke informatie over water, natuur en recreatie in de Nieuwe Driemanspolder. Dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland, Gerard Doornbos, deed de aftrap. Hij benadrukte het belang van de realisatie van een piekberging in de Nieuwe Driemanspolder: 'De voorspellingen voor neerslaghoeveelheden in 2050 zijn in 2015 al bereikt. Klimaatverandering haalt ons in en we moeten nu samen maatregelen nemen om in de toekomst ook droge voeten te houden in de polder'.

Tijdelijke weg
Tussen juni en augustus wordt de tijdelijke infrastructuur die nodig is voor de bouw aangelegd, met als grootste punten de in- en uitrit voor bouwverkeer langs de Zoetermeerse Rijweg en de bypass Voorweg/Wilsveen. Na de bouwvak begint De Dijkencombi met een eerste ophoogslag voor de kade in het middengebied. Het groot grondverzet gaat verder in 2018 en dan wordt ook gebouwd aan de waterinlaat bij Stompwijk.??????????????