Met Amnesty schrijven
voor gevangenen

Amnesty International houdt ook deze maand weer een schrijfactie. Verzoek de autoriteiten hun verantwoording te nemen en recht te doen aan onderdrukte burgers.

Tot 1 mei kunt u schrijven om voor onderstaande medemensen hun omstandigheden te verbeteren. De bewoners van de vredesgemeenschap San José de Apartadó in Colombia willen zich niet mengen in het conflict in het land. Paramilitairen proberen de dorpsbewoners echter met geweld te dwingen om met hen samen te werken. Schrijf vóór 1 mei een brief naar de autoriteiten in Colombia. Roep hen op de paramilitaire groeperingen te ontmantelen en hun banden met de veiligheidstroepen te verbreken.
De 17-jarige Palestijn Ahmad Azmi Abdurrahman Hanatsheh zit al sinds augustus 2016 in administratieve detentie. Dit betekent dat hij zonder aanklacht en voor onbepaalde tijd vastgehouden mag worden. Schrijf vóór 1 mei een brief naar de Israëlische autoriteiten. Roep hen op Ahmad Azmi Abdurrahman Hanatsheh en andere minderjarige gevangenen die in administratieve detentie zitten vrij te laten of officieel aan te klagen.

De Tibetaan Tashi Wangchuk zette zich in voor Tibetaanse taallessen. De Chinese autoriteiten pakten hem ruim een jaar geleden op omdat hij zou aanzetten tot separatisme. Schrijf vóór 1 mei 2017 een brief naar de autoriteiten in China. Roep hen op Tashi Wangchuk onmiddellijk vrij te laten, hem niet te martelen en hem toegang te geven tot zijn advocaat en familie.

De brieven zijn kant-en-klaar en worden thuisbezorgd, of zijn te downloaden op www.amnesty-leidschendam.nl.