Mart Jochemsen van de Stichting Molen De Vlieger en wethouder Frank Rozenberg onthullen de digitale presentatie (foto: Ot Douwes).
Mart Jochemsen van de Stichting Molen De Vlieger en wethouder Frank Rozenberg onthullen de digitale presentatie (foto: Ot Douwes). Foto:

Wethouder Rozenberg opent expositie De Vlieger

Veel molen- en erfgoedliefhebbers waren woensdagmiddag 5 april aanwezig bij de opening van een expositie over molen De Vlieger in de bibliotheek in Voorburg. Wethouder Frank Rozenberg verrichtte de openingshandeling.

In het kader van de opening kwamen zo'n dertig kinderen naar de bibliotheek om, met hulp van vrijwilligers van De Vlieger, zelf een vlieger in elkaar te zetten. De vliegers werden zaterdagmiddag opgelaten bij de molen aan het Essepad. De expositie laat de bijna 400 jarige geschiedenis zien van de bekende molen De Vlieger in Voorburg. Zo zijn er vitrines met gebruiksvoorwerpen. Verder zijn er panelen met foto's en persoonlijke verhalen. De molen is bijvoorbeeld een gewilde plek voor het maken van trouwfoto's. Er zijn diverse trouwfoto's te zien en er is een bloemlezing uit de levensgeschiedenis van een vroegere molenaar. Ook is er aandacht voor de stichting Mooi Voorburg. En er is een indrukwekkende digitale presentatie op een groot aanraakscherm. Een filmpje dat gemaakt is met een drone geeft prachtige beelden van de molen en zijn omgeving. Op de tentoonstelling staat de bijna vier eeuwen lange geschiedenis van Molen de Vlieger centraal, maar er is ook aandacht voor de nieuwe windmolens.Bram Zonderop, de molenaar van De Vlieger, houdt op vrijdag 21 april van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek in Voorburg voor de tweede keer een presentatie over 'zijn' molen.