Sylvia Jongenburger (3) scoort 11-10, van Dam (rechts van de korf) en Verschoor (8) hoeven niet meer in actie te komen voor de rebound. Foto:

VEO delft het onderspit tegen Futura

De tweede veldwedstrijd trof VEO het Haagse Futura, dat in de zaal oppermachtig (2e klasse) kampioen geworden was.

VEO pakte voor de enige keer deze wedstrijd een voorsprong via Rieks van Dam (0-1), maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen: Met snel en slim spel werd de Voorburgse verdediging ontregeld. Binnen acht minuten stond er 6-2 op het bord en moest VEO achter de feiten aanlopen. Ruststand: 12-10. Na de thee had de thuisploeg slechts twee schoten nodig om naar 14-10 uit te lopen, waarna VEO pas bij 16-10 weer enigszins bij kennis kwam. De laatste fase van de wedstrijd liet de thuisploeg de teugels wat vieren en uiteindelijk stond de teller stil op 25-16 Coach René Arnoldus sprak van een offday. Waar VEO meerdere schotpogingen niet beloond zag en twee strafworpen onbenut liet, waren de eerste twee schoten van Futura raak, benutten zij elke stip en stond zeven minuten na de rust een deprimerende 16-10 op het bord. Volgende week wacht VEO de zware uitwedstrijd tegen koploper KCR in Ridderkerk.