Softbaljunioren in actie (foto: Olaf Tompot).
Softbaljunioren in actie (foto: Olaf Tompot). Foto:

Zonnige Openingsdag honk- en softbalvereniging Catch

De competitie voor honk- en softbalvereniging Catch is begonnen. Op sportpark Westvliet werd met een traditionele Openingsdag het begin van het honk- en softbalseizoen gevierd. Dit jaar hadden de softbal junioren de eer om de openingswedstrijd te spelen. De symbolische eerste bal werd door het allernieuwste lid van Catch, Mariska Jansen, geworpen.

Daarna speelde het Catch juniorenteam een indrukwekkende wedstrijd tegen Birds uit Zoetermeer. Door zeer sterk pitchen van Willemijn de Jong en Babette van den Esker wist Birds niet meer dan één punt te scoren. Het slaggeweld van Catch was tekenend. Uitschieters waren zowel Caitlin de Jong als Willemijn de Jong, die drie van de vier keer de bal goed wist te raken en Babette van den Esker die drie punten binnen sloeg. Uiteindelijk kwam de eindstand op 15-1.

'Openings Day' is in Amerika een bekend fenomeen. Rondom het veld is tijdens de eerste competitiewedstrijd van alles te doen is. Voor de teams van Catch waren er allerlei activiteiten georganiseerd. Voor de jongste leden was er een luchtkussen, de jaarlijkse loterij werd gehouden en er werden teamfoto's genomen. Voorzitter Monique Remmers maakte voor het seizoen de stand van zaken op: 16 teams nemen deel aan de competitie in elke leeftijdsklasse. Een aantal teams hebben echter nog wel ruimte voor extra spelers. Informatie hierover op de website van HSV Catch.