Voetballers van V.V. Wilhelmus speelden wedstrijden met veelkleurige regenboogballen (foto: SenW).
Voetballers van V.V. Wilhelmus speelden wedstrijden met veelkleurige regenboogballen (foto: SenW). Foto:

Regenboogvoetballen voor homoacceptatie

De campagne Sport is voor iedereen! gericht op homoacceptatie in de sport, is een succes op sociale media. Afgelopen weekend was het tijd voor offline campagneacties. Voetballers van V.V. Wilhelmus speelden wedstrijden met veelkleurige regenboogballen.

"Bij onze club is iedereen welkom en word je geaccepteerd zoals je bent, ongeacht afkomst, religie en/of seksuele geaardheid." Dat is de boodschap van de positieve campagne Sport is voor iedereen! die Sport en Welzijn (SenW) vorige maand in de gemeente introduceerde. Afgelopen weekend was het tijd voor deel twee van de campagne: voetballen met regenboogballen én verspreiding van campagneposters. Aan V.V. Wilhelmus de eer om als eerste vereniging met regenboogballen te spelen. Hiermee liet de voetbalclub zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op het sportveld.

Ambassadeurs van RKAVV, SEV, Forum Sport, Wilhelmus, EHC, Cartouche, VVV, vv Haaglanden, LV-Boxing en Boxing Group laten in een campagnefilmpje op ludieke wijze van zich horen. De tien sporthelden zijn ook te bewonderen op speciale campagneposters. Gezamenlijk dragen zij uit dat iedereen welkom is bij hun club, zichzelf kan en mag zijn en niemand buiten spel wordt gezet. Na het succes van het filmpje, dat 21 maart op Facebook werd gelanceerd, is dit de tweede actie in het kader van de Sport is voor iedereen! campagne. De bevordering van LHBT-acceptatie binnen sportverenigingen is één van de speerpunten van de gemeente Leidschendam-Voorburg.