Op de Wijkmuziekschool kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar muzieklessen volgen en kiezen uit verschillende instrumenten (foto: Trias).
Op de Wijkmuziekschool kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar muzieklessen volgen en kiezen uit verschillende instrumenten (foto: Trias). Foto:

Leidschendam-Voorburg krijgt Wijkmuziekschool

De Wijkmuziekschool, een nieuw initiatief van Trias, Centrum voor de Kunsten in samenwerking met Sport en Welzijn, organiseert op zaterdag 22 april een open dag. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op de Wijkmuziekschool samen muziek maken in groepslessen.

Op de Wijkmuziekschool kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar muzieklessen volgen en kiezen uit verschillende instrumenten: gitaar, keyboard of dwarsfluit. In zeven weken maken de kinderen kennis met het instrument van hun keuze en leren ze samenspelen. Tijdens de lessen wordt er toegewerkt naar een afsluitend gezamenlijk bandoptreden. Tijdens de open dag van de Wijkmuziekschool op zaterdag 22 april van 13.15 tot 15.15 uur kunnen de kinderen kennis maken met de docenten en alvast een instrument uitproberen. De open dag vindt plaats op de Dobbelaan 4 in Leidschendam. De lessen vinden eveneens daar plaats. Met een Ooievaarspas kun je gratis meedoen met de cursus (zie www.ooievaarspas.nl). De lessen vinden plaats op donderdag om 16.30 uur, vanaf donderdag 11 mei. Inschrijven voor de Wijkmuziekschool kan via www.stichting-trias.nl. De Wijkmuziekschool is een initiatief van Trias in samenwerking met Sport en Welzijn en bestaat uit een Brede School Band voor leerlingen van de basisscholen De Margriet, de Trampoline en de Springplank en uit de Wijkmuziekschool, een openbare cursus waar iedereen aan mee kan doen.