Toch geen vuurwapen

De politie kreeg donderdag 13 april een melding binnen dat in de omgeving van de Bouwlustweg in Leidschendam verdachte omstandigheden waren met een vuurwapen. De politie ging gelijk met meerdere eenheden op onderzoek uit.

Agenten troffen vervolgens drie personen aan. De politie heeft de personen gecontroleerd, maar ze waren niet in het bezit van een vuurwapen of anderszins verdacht. Zij konden hun weg weer vervolgen.

Laagvliegende eend
veroorzaakt brandje

Zondag aan het begin van de avond is een personenauto op rijksweg A4 gedeeltelijk in brand gevlogen na botsing met een eend. De nietsvermoedende inzittenden voelden plotseling een harde klap toen zij daar reden in de richting van Rotterdam. Toen het begon te roken vanonder de motorkap, besloot de bestuurder de auto ter hoogte van de Kniplaan op de vluchtstrook te zetten. Inzittenden verlieten met medeneming van hun spullen het rokende voertuig, waarna de gealarmeerde Leidse brandweer ter plaatse kwam.

Toen de motorkap werd geopend en de auto verder geïnspecteerd, bleek dat er een eend in het motorcompartiment terecht was gekomen, die dat ook niet had overleefd. Als gevolg van het incident werd een rijstrook tijdelijk afgesloten, wat een flinke file tot gevolg had. Nadat de auto was afgevoerd konden alle rijstroken weer worden vrijgegeven.

Bestelwagen
botst met tram

Op de kruising Laan van Leidschenveen/Donau botste vrijdag 14 april 's morgens vroeg een bestelwagen tegen een voertuig van de RandstadRail. Door het ongeval werd de Donau in de richting van de A12 afgesloten en ondervond ook het tramverkeer enige tijd vertraging op. Naast de politie kwam ook de brandweer uit de naburige kazerne ter plaatse maar hoefde verder niet in actie te komen.

Het ongeval werd afgehandeld door de bestuurders zelf, politiemensen en HTM. De lading werd in een andere vrachtwagen overgeladen en de bestelwagen werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. Na ruim een uur kon de kruising weer worden vrijgegeven.