Het kampioensteam Heren 1 van tafeltennisvereniging VVV.
Het kampioensteam Heren 1 van tafeltennisvereniging VVV. Foto:

Tafeltennissers VVV in voorlaatste wedstrijd kampioen

Afgelopen zaterdag haalde won VVV thuis van HBC met 7-3. VVV is hierdoor één wedstrijd voor het eind van de competitie reeds kampioen en promoveert naar de eerste divisie.

VVV kreeg kort voor de wedstrijd het bericht dat Nolan Schulz wegens omstandigheden niet zou kunnen spelen en vaste invaller Matthijs van der Heiden was op vakantie. Edwin Westdorp trad op als invaller. Edwin speelt normaal hoofdklasse, zodat de kans op een winstpartij voor hem klein was. Edwin weerde zich bijzonder knap, maar een punt bleek inderdaad te hoog gegrepen. Werff Thomas en Patrick Bruijne waren er zeer op gebrand om al in de laatste thuiswedstrijd het kampioenschap binnen te halen, zodat dit met de vaste supporters gevierd kon worden. Hoewel sommige partijen zeer spannend waren, wonnen Thomas en Bruijne alles, zodat de einduitslag op 7-3 kwam. Nummer twee Disnierats verloor onverwacht met 6-4, zodat VVV met 12 punten voorsprong bovenaan staat en dat is niet meer in te halen.

Volgende week speelt VVV voor de statistiek nog in Middelstum tegen Klimaatgroep Stars. Komend seizoen komt het team uit in de eerste divisie, voor VVV een uitzonderlijke prestatie. Matthijs van der Heiden sluit zich naar verwachting weer aan bij team 1. Het eerste doel is handhaving, maar de spelers kijken reeds vooruit en ambiëren op termijn een plaats in de eredivisie.