Mooi schot Michelle Jongenburger met rechts van haar Marije Scheffers, in de aangeef Daan de Groot en Bouke van Drunick (half zichtbaar) in de rebound (foto: pr VEO). Foto:

VEO maakt het koploper lastig en pakt punt

VEO trof zaterdag koploper KCR in Ridderkerk. Men was gebrand de nederlaag van de week ervoor tegen Futura weg te poetsen en de tweede plek terug te pakken.

De Voorburgers knalden er meteen vol in. Via 0-3 en 2-6 werd na 22 minuten spelen een stand van 3-8 bereikt. Pas bij deze stand slaagden de Ridderkerkers erin weer gelijk op te gaan scoren. Vervolgens ontspon zich een spannende fase. De thuisploeg kwam meer en meer in de wedstrijd, werkte zich dreigend terug en leek in te lopen, maar in de laatste fase wist VEO de bal te veroveren en kon de stand nog voor de onderbreking naar 8-12 tillen. Ondanks een vroege 8-13, zag VEO de thuisploeg geleidelijk terugkomen tot 20 minuten in het tweede bedrijf een stand van 15-15 was bereikt. KCR zette nog een tandje bij en VEO wankelde, maar herpakte zich en nam weer een voorsprong (15-16); echter met nog tien minuten te gaan nam de thuisploeg voor het eerst de leiding: 18-16. Via 18-18 werd het 19-18 en uiteindelijk, vanaf de stip, 19-19. VEO hoeft pas op 6 mei weer aan te treden voor de thuiswedstrijd tegen concurrent Achilles. VEO staat stevig vierde en kan -met nog vier wedstrijden te gaan - nog naar boven kijken.