Voor het eerst vinden de sportactiviteiten van de Sport-In buiten plaats in Park Sijtwende (foto: SenW).
Voor het eerst vinden de sportactiviteiten van de Sport-In buiten plaats in Park Sijtwende (foto: SenW). Foto:

Sportdag wordt Sport-In Outdoor

Sport en Welzijn (SenW) organiseert in de meivakantie een sportdag voor de jeugd. De eerste editie van de Sport-In Outdoor vindt plaats op woensdag 26 april van 10.00 tot 14.00 uur in park Sijtwende in Voorburg.

Kinderen (7-12 jaar) uit Leidschendam-Voorburg kunnen in de meivakantie meedoen met diverse activiteiten bij Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg (SenW-LV). Eén van de hoogtepunten van de activiteitenweek is de Sport-In Outdoor. Stagiair Dion ten Brummelaar organiseert de kindersportdag als eindopdracht voor de opleiding Sport en Bewegen van ROC Mondriaan. Dion: "Ik vind het superleuk om op deze manier mijn examenopdracht te kunnen doen. Zo ben ik voor mijn eigen school bezig, maar help ik ook de gemeente, de verenigingen en de kinderen!"

Tijdens de Sport-In maken kinderen kennis met verschillende sporten en verenigingen. Dat zijn: korfbal (VEO), freerunning (Trixs), cricket (VCC), jeu de boules (Grand Cru 81'), rugby (Rugbyvereniging Voorburg), boksen (LV-Boxing), scouting (Sint Maarten Hildegard), tafeltennis (VVV) en honkbal (Catch). Dion: "Voor de verenigingen is het een goede kans om hun sport te promoten. Deze editie is speciaal; het is voor het eerst buiten, er zijn nieuwe sporten en de locatie is nieuw. Het is gaaf om zo'n groot evenement te mogen organiseren. Je leeft toe naar één dag, die hopelijk voor alle kinderen heel erg leuk is." Inloop vanaf 9:15 uur; kosten: €4 (Ooievaarspas 50% korting). Zwemdiploma verplicht.