Dit jaar was er door het productieteam gekozen voor de titel 'Stuurloos' over schepen, piraten, zeelui en nog veel meer (foto: pr SMC).
Dit jaar was er door het productieteam gekozen voor de titel 'Stuurloos' over schepen, piraten, zeelui en nog veel meer (foto: pr SMC). Foto:

Spotlight 'Stuurloos'
wervelende show

Traditiegetrouw wordt in de maand april het toneel van het Sint-Maartenscollege vrij gemaakt voor de jaarlijkse show Spotlight.

Al vele maanden van te voren wordt er gewerkt aan de kostuums en het decor. Maar ook wordt er door het huisballet, dansensemble, acteurs en muzikanten druk gerepeteerd om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de voorstellingen. Op 6, 7 en 8 april konden alle inspanningen dan eindelijk getoond worden. Niet alleen leerlingen maar ook een vaste groep docenten lieten zich op het Maartenstoneel van hun beste kant zien.
Dit jaar was er door het productieteam gekozen voor de titel 'Stuurloos'. Een schip dat aangevallen wordt en volledig uit koers door de aula 'vaart', dansende piraten, een zeemanscafé, de Loveboat, K6 (bestaande uit 6 personeelsleden, die de 'Liefdeskapitein' van K3 een geheel nieuwe inhoud geven), een orkest dat maar niet genoeg krijgt van 'aan dat kleine café aan de haven'. Maar ook op vocaal gebied liet menig leerling en docent van zich horen. En alle inspanningen bleken niet voor niets te zijn geweest. Het publiek werd meegenomen in steeds wisselende emoties. De rector, Liesbeth Augustijn: "Vol bewondering kijk ik terug op wat leerlingen, collega's, oud-collega's, oud-leerlingen en zelfs moeders van oud-leerlingen hebben neergezet afgelopen week. Wat een wervelende show."