De banen bleken te voorzien in een behoefte en waren druk in gebruik bij verschillende groepen jeu-de-boulers (foto: Ap de Heus).
De banen bleken te voorzien in een behoefte en waren druk in gebruik bij verschillende groepen jeu-de-boulers (foto: Ap de Heus). Foto:

Jeu-de-boulesbaan op Stationsplein weer toppie

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft het grind op de jeu-de-boulesbanen op het Stationsplein in Voorburg vervangen.

De uitstekende jeu-de-boulesbanen bij het station, volgens oorspronkelijk Frans ontwerp aangelegd, bleek onlangs bedekt met een dikke laag grind. Op deze toplaag van rond grind bleek het spel niet te spelen. Bovendien had het ronde grind de nare eigenschap om bij elke inslag van een bal alle kanten op te springen en ligt het inmiddels al overal in de plantenperken. Met wegharken van een deel van het grind probeerden de spelers er nog het beste van te maken, maar ook dit bleek verre van ideaal.

Heel jammer, want de banen bleken te voorzien in een behoefte; de afgelopen jaren waren ze druk in gebruik bij verschillende groepen jeu-de-boulers, die men op diverse dagen van de week gezellig bezig kon zien. De spelers wilden graag hun mooie jeu-de-boulesbanen weer terug en hoopten dat de gemeente de banen weer kon laten voorzien van de juiste toplaag.

De gemeente heeft aan die wens beantwoord en inmiddels is er een nieuwe grindlaag op de banen aangelegd. De jeu-de-boulers kunnen dus weer naar hartenlust hun balletjes gooien op het Stationsplein.