VCC 1 moet komend seizoen een goede positie kunnen bemachtigen.
VCC 1 moet komend seizoen een goede positie kunnen bemachtigen. Foto:

VCC Heren 1 mikt komend seizoen op
hoge eindklassering in hoofdklasse

In 2016 promoveerde Voorburg CC naar de Hoofdklasse. Jos Jochemsen, die in april de voorzittershamer overnam van Richard de Lange, is ervan overtuigd dat VCC 1 een goede positie zal kunnen bemachtigen. VCC start het seizoen op 30 april met de strijd om de Muntaz Cup: spectaculaire 20-overwedstrijden met HCC, Quick en HBS. Op 6 mei staat het eerste competitieduel met Kampong op het programma.

"Net als net als begin jaren '80 hebben we een jonge en talentvolle selectie. De spelers worden elk jaar ervarener en beter. Met de komst van oud-international Tom de Grooth en twee Nieuw-Zeelanders moet het mogelijk zijn mee te draaien in de top van de Hoofdklasse. Wat ons daarbij zal helpen, is dat de hoogste Nederlandse cricketklassen zijn uitgebreid van acht naar tien clubs."

De jonge en talentvolle lichting eigen kweek is een 'erfenis' van het beleid van scheidend voorzitter Richard de Lange: "Rond 2008 heeft VCC sterk ingezet op het aantrekken en behouden van jeugd. Op die manier werd er weer gewerkt aan een eigen en herkenbaar eerste elftal. We moesten daar aanvankelijk wel een prijs voor betalen: VCC degradeerde niet alleen uit de Topklasse, maar in 2015 ook uit de Hoofdklasse. In 2016 echter hadden de jonge spelers zich al voldoende ontwikkeld om het kampioenschap in de wacht te slepen. Die prestatie geeft vertrouwen voor de toekomst."

VCC heeft oud-international Tom de Grooth aangetrokken als early order batsman en jeugdcoach. Hij is een senior-speler die zijn ervaring op jonge spelers kan overbrengen en zo in het veld het verlengstuk is van de hoofdcoach." Die hoofdcoach is - net als vorig jaar - oud-international Nolan Clarke. De Nieuw-Zeelandse spelers in VCC 1 zijn Regan George en Rhys McCarthy. McCarthy speelde vorig jaar al in VCC 1 en keert dus terug naar Voorburg. Hij voerde vorig seizoen de battinglijst van VCC 1 aan met een gemiddelde van 27 runs per innings. Ook won hij de fieldingbeker dankzij maar liefst zeventien vangen. Zijn landgenoot Regan George stond tweede op de battinglijst van selectieteam North Ortago in Nieuw-Zeeland met een battinggemiddelde van 43 runs per innings. Ook voor zijn clubteam Oamaru Albion zette de lefthander een gemiddelde neer van 43 runs per innings, met een topscore van 112 not out. Verder zal VCC geregeld een beroep doen op jonge spelers zoals Bas de Leede, Remco van der Giessen, Alyan Razzagi, Floris de Lange, Nehaan Gigani en de van HCC overgekomen Philippe Boissevain. Allen zijn pas 17 of 18 jaar oud. In tegenstelling tot eerdere berichten is Viv Kingma beschikbaar voor VCC. Een enorme opsteker voor de Voorburgers.