Wandeling
in Achterbos

Het Achterbos, plaatselijk ook bekend als het Laarzenpad, is een sprookjesachtig bos met een bijzondere sfeer. In vroeger tijden gebruikt als hakhoutbos is het nu een oase voor veel bosvogels. Veel mensen passeren het dagelijks met de fiets, slecht weinigen kennen de bekoring van dit stukje rust binnen de drukte tussen Den Haag, Wassenaar, Leidschendam en Voorschoten. Het IVN organiseert een excursie in dit bos op zaterdag 29 april om 10.00 uur. Tijdens deze wandeling wordt gekeken naar de eerste tekenen van het naderend voorjaar en kan men genieten van de zang van de vogels voor wie de lente natuurlijk een drukke tijd is. De gidsen helpen u de vogels te onderscheiden van elkaar. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze excursie door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Trek stevige waterdichte schoenen aan.

Krans maken bij Groei & Bloei

Op 10 mei is er een workshop van Groei en Bloei op het volkstuincomplex van ATV Essesteijn te Voorburg, Schipholboog 1a. Onder leiding van docente Wally Zweekhorst wordt een stijlvolle oasiskrans opgemaakt met gipskruid en witte rozen. De krans is lang houdbaar omdat het gipskruid mooi indroogt. Leuk voor op tafel, of om op te hangen. Misschien een idee voor Moederdag? Aanvang 19.30 uur. Kosten 21 euro p.p. voor leden van Groei en Bloei; introducees betalen 23 euro. Aanmelden kan bij Bep Beerbaum: h.j.beerbaum@ziggo.nl of tel. 070-3866597.

Lezing en muziek
in Essesteijn

Tijdens de Koffiesoos in wijkcentrum Essesteijn van woensdag 3 mei, tussen 10.00 en 12.00 uur, zal Bram Zonderop een lezing geven over Molen de Vlieger. Aan de hand van foto's en tekeningen zal er een goed beeld gegeven worden van de molen. Vrijdag 5 mei, tussen 10.00 en 12.00 uur, zal Cokkie Stoop optreden met bekende meezing- en luisterliedjes uit de jaren '40, '50 en '60. Wijkcentrum Essesteijn, bevindt zich aan de Elzendreef 10 te Voorburg (bij de sporthal), tel. 070 3864295.

Inloopavond WZH Prinsenhof

Op woensdag 3 mei tussen 17.30 en 20.00 uur is de eerstvolgende inloopavond bij WZH Prinsenhof aan de Gravin Juliana van Stolberglaan 1 in Leidschendam. Medewerkers staan bezoekers te woord en geven rondleidingen in het woonzorgcentrum.