SeniorWeb biedt hulp

SeniorWeb verzorgt één keer per maand een hulp- en informatiemiddag in de bibliotheek. De eerstvolgende keer is op vrijdag 12 mei van 14.00 – 16.00 uur in de bibliotheek in Voorburg. Smartphone, tablet of pc. Hebt u een smartphone, tablet of een pc en is een aantal zaken u nog niet helemaal duidelijk? Of u wilt advies over een eventuele koop van een mobiele telefoon, tablet of computer? Kom dan naar de maandelijkse inloopmiddag van SeniorWeb. U kunt uw vragen stellen, kennis delen met anderen. En u kunt uitproberen hoe een tablet werkt. U kunt zo binnenlopen. Voor de zomervakantie is er nog één keer een hulp- en informatiemiddag; op vrijdag 30 juni van 14.00 – 16.00 uur in de bibliotheek in Rijswijk.

Verken de wereld
in de bibliotheek

In de maanden april, mei en juni kunt u de wereld te verkennen in de bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg. Verheug u op muziek- en dansoptredens, lezingen, excursies en workshops. Zo kunt u in april genieten van de expositie met het thema Op reis! van de kunstenaars van Cultura uit Nootdorp. Vind alle activiteiten op de websites van de bibliotheken.

Open repetitie
Jeugdensemble

Zit je op de basisschool of in de brugklas en bespeel je een strijkinstrument? Grijp dan nu je kans en kom langs op de open repetitie van het Haags Instrumentaal Jeugsensemble Jong (H.I.J. Jong) op zaterdag 20 mei. Het H.I.J. Jong is een strijkersgroep met kinderen die nog geen of weinig orkestervaring hebben. Elke zaterdagochtend repeteren zij van 10.30uur tot 11.30 uur onder leiding van Imme Tonkes in Forum Hadriani (Oosteinde 16, Voorburg). De leden van het H.I.J. Jong leren samenspelen aan de hand van eenvoudige arrangementen en worden zo klaargestoomd om door te stromen naar het Haags Instrumentaal Jeugdensemble (H.I.J.). Op zaterdag 20 mei van 10.30 tot 11.30uur is iedereen welkom om mee te spelen tijdens de open repetitie. Neem je instrument en een lessenaar mee, het H.I.J. zorgt voor de rest.Meer inrormatie via info@HIJjeugdorkest.nl, of kijk op www.HIJjeugdorkest.nl.

Hofbad extra open

Het 50-meterbad van zwembad Hofbad is op 29 april extra open voor vrij zwemmen. In het Hofbad kunt u vrij zwemmen en meedoen aan verschillende zwemactiviteiten. Bekijk de tijden per activiteit.