Het Beste Theaterlied in Het Veur Theater

Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten.Vorig seizoen ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma's als Spijkers met Koppen.

Kiki ziet u graag. Gewapend met sterke liedjes over liefde, dorst en dood gaat ze op zoek naar blinde vlekken en ongeziene gasten. Hartstochtelijk en kwetsbaar vertelt ze over camera's bij de grens en het betrappen van een geliefde om uit te komen bij de grenzen van de vrijheid.

Op 9 april 2017 won Kiki samen met Rolf Verbaant de 'Annie M.G. Schmidtprijs 2016' voor het beste theaterlied van het voorgaande seizoen: haar 'Er spoelen mensen aan'. De jury: 'Er was één inzending die bij alle juryleden een speciaal gevoel veroorzaakte. Een ambachtelijk goed geschreven lied dat moedig een van de grote thema's van deze tijd aanpakt en onmiddellijk doel treft. Het lied begint geheimzinnig, ook muzikaal heel fraai, spannend haast, met onverwachte wendingen, beeldend geschreven met zinnen die als kreten in de lucht staan en in herinnering blijven. Een mooi refrein ook dat bijblijft. Het is een lied dat ons deelgenoot maakt van een afschuwelijke gebeurtenis. Het liet de jury niet onberoerd, indringend gezongen door een prachtige stem, fijn begeleid op een elektrische piano, ja het lied werkte, het liet ons achter met een ongemakkelijk gevoel: daar zitten we nou, wat moeten we doen.'

'Wie kijkt?' is te zien op zaterdag 29 april in Het Veur Theater om 20:30 uur. Kaarten à €16 bestellen via www.hetveurtheater.nl of op zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur bij het theater aan de Damlaan 44 te Leidschendam, tel. 070-3000013.