Oranjemarkt in de Dorpskerk

Aanstaande donderdag is het Koningsdag. Dit wordt ook in en om de Dorpskerk (De Peperbus) gevierd van 10.00 tot 16.00 uur. De jarenlange traditie van het pannenkoeken bakken en eten wordt in ere gehouden, maar dit jaar kunt u ook een visje halen aan een authentieke viskraam. Vanzelfsprekend kunt u ook het nodige kopen: boeken, tafels en stoelen, crea en snuisterijen. Om 1 uur is er een kleine veiling. Wat er onder andere geveild wordt kunt u zien op de website www.pgleidschendam.nl Ook kunt u weer de toren beklimmen om te genieten van het mooie uitzicht. Mocht het regenen, op de Oranjemarkt is het droog. Buiten staat een grote tent.

Samen eten in
de Voorhof

Op dinsdag 9 mei om 17.45 kan er weer gezamenlijk een driegangenmenu worden gegeten in de Voorhof van de Oude Kerk in Voorburg, voor 7,50 euro. U kunt zich opgeven bij: Lenne Versteeg e-mail: lenneversteeg@ziggo.nl, tel.3998393, of Janny van der Heide, e-mail: jannyvanderheide@versatel.nl, tel. 3861534.

Boerderijdag in Essesteijn

In de vakantie organiseert Kinderboerderij Essesteijn i.s.m. Dekkershoeve, Molen de Vlieger en Wijkvereniging Damsigt weer leuke activiteiten. Op 3 mei is het Boerderijdag met o.a. de meiboom versieren (en eerst de versiering maken). Dekkershoeve is als horecagelegenheid gewoon open met hapjes en drankjes en men kan bij mooi weer genieten van het terras en bij slechter weer de gezelligheid van de gelegenheid opzoeken. De imker is bij de bijenstal om u van alles te vertellen over de bijen op de broederij. Hou de website in de gaten voor meer informatie http://www.wijkverenigingdamsigt.nl of op Facebook https://www.facebook.com/polderessesteijn.

Broccoli en cordon bleu in Koningkerk

Op woensdag 3 mei a.s. is er weer een openbare eettafel in de Koningkerk op de hoek van Koningin Julianalaan en Bruinings Ingenhoeslaan te Voorburg. Iedereen is welkom vanaf 17.00 uur. De maaltijd begint om 17.30 uur. Er wordt een drie gangenmenu inclusief koffie geserveerd voor €7,50. Op het menu staat als voorgerecht courgettesoep, als hoofdgerecht broccoli, cordon bleu en gekookte aardappelen en als nagerecht vlaflip. U kunt zich van woensdag 26 april tot en met zondag 30 april 17.00 uur opgeven via tel. 3870196 of 3870747.