Dineke de Korte van de Montessorischool Leidschenveen krijgt de cheque van Edwin Cornelissen van Duurzaam Den Haag (foto: pr).
Dineke de Korte van de Montessorischool Leidschenveen krijgt de cheque van Edwin Cornelissen van Duurzaam Den Haag (foto: pr). Foto:

Groene activiteiten Montessori Leidschenveen

De Montessorischool Leidschenveen ondernam op 21 april actie om het plein groener te maken en de kinderen er meer bij te betrekken.

Zo komt er een 40 meter lange haag om het plein in het kader van de actie 'Operatie steenbreek', waar een tegel voor een plant vervangen wordt. Daarnaast werkt de school aan bewustwording in het belang van de natuur. De kinderen kregen les van een imker en er zijn knuffelbijen uitgezet. De Montessorischool aan de Cicerostrook heeft al een aantal jaren geleden de start gemaakt met een gedeelte van het plein om te dopen in een groenplein. Er is ook een lesplek in het groen. De doorstart naar meer groen komt nu met de haag bij de fietsenstallingen, de bijenhotels met knuffelbijen en lessen en klussen om het groen in stand te houden. De school is bovendien met de gemeente overeengekomen dat er buiten de school bij het aangrenzende stuk water een steiger komt voor eventuele lessen bij de waterkant. Op vrijdag 21 april is een grote stap gezet. In de ochtend kwam er een imker langs om de kinderen van de middenbouw les te geven over de honingbij. In de middag plantten de kinderen van de bovenbouw zo'n 200 ligusterplanten om de haag aan te leggen. De school ontving voor die actie 100 euro uit handen van duurzaam Den Haag, voor de actie Operatie Steenbreek. De kinderen in de middenbouw kregen les over de bij en speelden een toneelstukje.