Kamerkoor Voix Jolies voor de Oude Kerk te Voorburg op 4 mei 2016 (foto: pr).
 Kamerkoor Voix Jolies voor de Oude Kerk te Voorburg op 4 mei 2016 (foto: pr). Foto:

Voix Jolies zingt op 4 mei in Oude Kerk Voorburg

Kamerkoor Voix Jolies verzorgt op 4 mei met dodenherdenking traditiegetrouw een herdenkingsconcert in de Oude Kerk te Voorburg.

Het concert volgt op het herdenkingsprogramma van de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Onder leiding van dirigent Klaas-Jan de Groot zingt het koor dit jaar een aantal prachtige a capella werken: 'Songs of Farewell' (Parry), 'A short Requiem' (Walford Davies), 'Funeral Ikos' (Tavener), 'Warum ist das Licht gegeben' (Brahms), en het Requiem van Cornelius. Het concert is in de Oude Kerk, Herenstraat 77, Voorburg, op donderdag 4 mei 2017. Aanvang 21.00 uur; de kerk is open om 20.30 uur. Het programma zonder pauze duurt ongeveer een uur. De entree bedraagt € 10. Kaarten zijn te koop aan de kerk vanaf 20.30 uur. Het Van Ravesteyn Fonds sponsort dit herdenkingsconcert. Iedereen is welkom.

Kamerkoor Voix Jolies werd in 1996 opgericht als voortzetting van het Voorburgs Jongerenkoor dat 30 jaar lang onder leiding stond van Ad de Groot. Het koor werkte daarna met diverse dirigenten. Sinds maart 2016 staat de jonge en talentvolle dirigent Klaas-Jan de Groot voor het koor. Voix Jolies gaat regelmatig uitdagende projecten aan met uitvoeringen in binnen- en buitenland. In oktober 2013 bezocht het koor Boedapest, in september 2017 staat een koorreis naar Engeland (Wales) op de planning. Meer informatie op www.voixjolies.nl.