Lintje voor de heer R.C.M. van den Bor

De heer R.C.M. van den Bor ontving dinsdag 25 april uit handen van burgemeester Klaas Tigelaar een Koninklijke Onderscheiding. De uitreiking vond plaats in Dienstencentrum Duivenvoorde, Duivenvoorde 262 in Leidschendam. De Koninklijke Onderscheiding hoort bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Van den Bor is al 20 jaar vrijwilliger bij Stichting Duivenvoorde. Hij is 'de drijvende kracht' achter de activiteitencommissie en is daarvan voorzitter geweest. Dankzij zijn inzet werden activiteiten zoals klaverjassen, de jaarlijkse BBQ en de busreizen een groot succes. Niet alleen bewoners van Duivenvoorde maar ook uit de omliggende wijken komen mensen graag meedoen met deze activiteiten. Naast het organiseren van activiteiten maakt de heer Van den Bor ook de nieuwsbrief van de activiteitencommissie en verspreidt deze - door weer en wind - bij alle bewoners. Hij is voor veel bewoners het aanspreekpunt bij kleine en grote problemen en vervult daarmee een belangrijke sociale functie voor de bewoners.

Van 2001 tot 2007 was de heer Van den Bor lid van het algemeen bestuur van stichting Duivenvoorde en behartigde de belangen van de bewoners van het complex Duivenvoorde. Ook droeg hij mede bij aan de vernieuwing van Duivenvoorde. Dit alles deed hij met grote passie en enthousiasme terwijl hij daarnaast ook nog mantelzorger is voor zijn vrouw.