Naar aanleiding van de ervaringen werd een brainstorm gehouden om de tweede generatie van de Academy op te starten.
Naar aanleiding van de ervaringen werd een brainstorm gehouden om de tweede generatie van de Academy op te starten. Foto:

VVV vernieuwt Academy
na anderhalf jaar

Vorige week was een aantal enthousiaste vrijwilligers van VVV bijeen om de hernieuwde opzet van de VVV Academy te bespreken.

Naar aanleiding van de ervaringen van de afgelopen anderhalf jaar werd onder leiding van Werff Thomas van Sport en Welzijn een brainstorm gehouden om de tweede generatie van de Academy op te starten. VVV Academy sluit mooi aan bij het streven van de gemeente naar Maatschappelijk Verantwoord Verenigen, een ontwikkeling die ook landelijk te zien is. De VVV Academy biedt een grote meerwaarde aan jongere leden van de vereniging. Door het uitvoeren van de opdrachten kunnen ze doelgericht aan nieuwe vaardigheden werken. Ze worden daarbij begeleid door 'Academy experts'. De vaardigheden zijn nuttig in hun toekomstig maatschappelijk leven en ze vergroten de binding van de deelnemers met de vereniging. De jeugdleden leren nuttige en leuke vaardigheden aan en VVV kweekt spelenderwijs nieuw kader voor de vereniging.