Burgemeester Klaas Tigelaar met curatoren Darila van der Linden, Laura Goedee en Fabiënne Tetteroo (foto: Jeffrey Grouwstra).
Burgemeester Klaas Tigelaar met curatoren Darila van der Linden, Laura Goedee en Fabiënne Tetteroo (foto: Jeffrey Grouwstra). Foto:

Lustrumtentoonstelling Kunstuitleen geopend

Ter ere van het 35-jarig bestaan van de Kunstuitleen Voorburg maakten de jonge curatoren Laura, Fabienne en Darila de tweedelige tentoonstelling 'Mens en de weg'.

Kunstwerken van een beginnend kunstenaar en een kunstenaar die al jaren in het vak zit delen hierbij samen een expositieruimte en gaan zo een dialoog met elkaar aan.
Burgemeester Klaas Tigelaar opende deze tentoonstelling op zaterdag 22 april onder grote belangstelling met lovende en mooie woorden. De burgemeester complimenteerde de Stichting. Al 35 jaar zet ze zich in om de kunst laagdrempelig onder de aandacht te brengen van een breed publiek zonder enige vorm van subsidie. Maar dat niet alleen, de burgemeester had oog voor de kunst en hoe het thema vrijheid daar een rol in speelde. De kunstwerken van gevestigd kunstenaar Jaap Maartense en beginnend kunstenaar Ellen Sanborn zijn nog te ervaren in de kunstuitleen aan de Herenstraat, t/m 20 mei.

In zowel de portret opdrachten als vrije schilderijen en grafiekwerken van Jaap Maartense is de poserende mens het hoofdthema. Een grote inspiratiebron voor Ellen Swanborn is de Geisha, wat traditioneel een muze is voor Japanse kunstenaars. Zij heeft zich grondig verdiept in geisha's. Op intuïtieve wijze vertaalt zij haar kennis en fantasieën over het dagelijks leven van de Geisha naar het doek.