Melodyk Meijer maakte een geslaagde comeback en werd weer Europees kampioen  (foto: pr).
Melodyk Meijer maakte een geslaagde comeback en werd weer Europees kampioen (foto: pr). Foto:

Geslaagde comeback
Melody Meijer

Afgelopen paasdagen werden in Porec in Kroatië aan de prachtige kust van Istrië de Europese Kampioenschappen Baton Twirlen gehouden.

Melody Meijer besloot om na er een paar jaar tussen uit te zijn geweest weer te gaan twirlen. Nadat zijn eerst in januari de Nederlandse titel wist te veroveren op haar favoriete onderdeel Super-X-Strutting, was haar doel om deze internationale titel ook te veroveren in Kroatië en Europees Kampioen te worden. Na de eerste ronde op vrijdag stond zij met hoge punten - waarvan zelfs een jury de hoogste punten gaf van alle deelnemers in die categorie - ver bovenaan en mocht zij naar de finale die zou plaats vinden op zaterdag. Haar onderdeel ging goed op een paar fouten na, dus werd het wel heel erg spannend of zij met puntenaftrek de eerste plaats kon halen.

Seniorklasse
De jury vond het toch goed genoeg voor een eerste plaats en zo werd zij nadat zij deze al in voorgaande jaren drie keer eerder wist te behalen wederom Europees kampioen. Het doel van Melody om ook in de seniorklasse deze titel te halen heeft zij bereikt. Mede dankzij een aantal sponsors die de reis naar het EK in Kroatië hebben mogelijk gemaakt. Melody hoopt volgend jaar deel te nemen aan de Wereld Kampioenschappen die in Lillehammer in Noorwegen worden gehouden.

Melody in actie op de vloer