De feestelijke opening van het vernieuwde schoolplein. Tevens werd het vignet Gezonde School voor drie jaar verlengd (foto: pr).
De feestelijke opening van het vernieuwde schoolplein. Tevens werd het vignet Gezonde School voor drie jaar verlengd (foto: pr). Foto:

Weer keurmerk voor Maria Bernadetteschool

Vorige week donderdag was de feestelijke opening van het nieuwe speelveld van de Maria Bernadetteschool en Vlietkinderen in Leidschendam.

Diezelfde dag vierde de basisschool het nieuws dat hun vignet Gezonde School is verlengd. Het vignet is een landelijk kwaliteitskeurmerk voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Op het nieuwe speelveld van basisschool Maria Bernadette en Vlietkinderen kunnen kinderen naar hartenlust spelen en ravotten. Krijgen ze dorst van al dat bewegen, dan kunnen ze fris water tappen uit de watertap bij het speelveld. Het (gedeeltelijk) door de gemeente Leidschendam-Voorburg gefinancierde nieuwe speelterrein sluit perfect aan bij het deelcertificaat Bewegen & Sport van het vignet Gezonde School. De Maria Bernadetteschool pleegt extra inspanningen op het gebied van sport en beweging en verdient daarmee weer voor drie jaar het vignet Gezonde School. Schooldirecteur Ronald Duijs is een van de ambassadeurs van de Gezonde School in Leidschendam-Voorburg. Buurtcoach Marko Leeman hoopt dat nog meer scholen dit voorbeeld volgen en enthousiast worden voor de Gezonde Schoolaanpak. "De bijdrage die de Gezonde School levert aan de ontwikkeling van kinderen is positief," vertelt Leeman.